Las uvas de la ira

Narra la història d’uns temporers d’Oklahoma durant la Gran depressió i de com s’enfronten a les dures condicions econòmiques que els obliguen a immigrar. Les terribles dificultats de la família Joad encarnen la tragèdia de desenes de milers de pagesos, expulsats de les seves petites propietats i obligats a emigrar a la terra promesa i suposadament plena d’oportunitats, Califòrnia. Una novel·la que denuncia el classisme, la desprotecció, l’explotació, la pobresa i la fam a què es condemna aquesta llarguíssima caravana de desposseïts.

John Steinbeck

John Steinbeck (1902, California – 1968, Nova York), va estudiar a la Universitat de Standford literatura anglesa, tot i que mai va arribar a graduar-se. Debuta com a novel·lista amb la seva primera obra La Copa de oro l’any 1929. És reconegut com l’exponent literari del realisme social a Estats Units, ja que les seves obres destaquen per la proximitat al periodisme i la sensibilitat cap als grups socials més desprotegits. Las uvas de la ira va ser una de les novel·les més conegudes per la polèmica generada i amb la qual va guanyar el Premi Pulitzer l’any 1940. L’any 1962 va guanyar el premi Nobel de Literatura.

De los vagabundos de la cosecha a las uvas de la ira

Tertúlia literària sobre l’obra Las uvas de la ira, de John Steinbeck, dirigida per l’historiador Emili Muñoz i moderada per Gerard Remendo i Sívia Muntané, tots dos de Saltamartí Llibres. Un llibre que, combinant ficció i realitat, analitza les distintes conseqüències de la crisi i convida a debatre. Envoltats de botes i ampolles de vi, can Teixidó és el marc ideal per parlar del llibre Las uvas de la ira.

Inscripcions

Presencialment, trucant a qualsevol biblioteca municipal de Badalona o enviant un correu electrònic a : badabiblios@gmail.com