La crida als Reis és tradició i en Tasi ens ajuda a entendre-ho

Totes les biblioteques de Badalona comptaran amb la narració del conte a càrrec de Joan Giralt, Dolors Sabater, Jordi Giró i Marina Cuadra. La tradició badalonina marca que s’ha de cridar els Reis, amb fanalets i cançons perquè no passin de llarg. Així, la narració del conte El fanalet d’en Tasi, un conte inspirat en aquesta tradició, ajudarà a la mainada a recuperar la història i entendre-la. Després de cada narració, la canalla cridarà als reis cantant cançons i rebran sorpreses.

Com que el món és molt gran, a vegades els Reis podien passar de llarg… Això és el que pensava en Tasi des de Badalona. I sabeu com s’ho va enginyar perquè els Reis sabessin on era ell, i on era Badalona? Va fer un fanalet, i amb molts altres nens van cantar pels carrers les cançons que tots coneixien, i des d’aquell dia, aquest costum s’ha repetit any rere any, i és així com els Reis d’Orient saben on és Badalona.’

Calendari

18 de desembre, a les 17.30 h Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté a càrrec de Dolors Sabater
19 de desembre, a les 18 h Biblioteca Llefià-Xavier Soto
a càrrec de Dolors Sabater
20 de desembre, a les 18 h Biblioteca Sant Roc
a càrrec de Jordi Giró
20 de desembre, a les 17.30 h Biblioteca Lloreda
a càrrec de Marina Cuadra
21 de desembre, a les 17.30 h Biblioteca Pomar
a càrrec de Marina Cuadra
27 de desembre, a les 18 h Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta
a càrrec de Jordi Giró

És molt important que tothom qui vingui a la narració del conte porti el seu fanalet per fer la Crida als Reis. Si no en teniu, us podeu construir un assistint a qualsevol taller de fanalets que s’impartiran a totes les biblioteques:

 

El projecte Fanalet/Conte/Crida ho organitza el Servei de Cultura, a través de la Xarxa de Biblioteques Municipals de l’Ajuntament de Badalona, en col·laboració amb Soca-rel, l’Obrador de la Riera, l’APLEC, jornades de didàctica del Plegat i l’Associació de Veïns del Centre amb l’objectiu principal d’aconseguir que els nens i les nenes i les seves famílies, de l’entorn de cada biblioteca, coneguin i visquin la tradició de Cridar els Reis a Badalona.