Després de l’èxit de La última noche en Tremore Beach, El mal camino o El extraño verano de Tom Harvey (disponible aquest últim a eBiblio Catalunya), el novel·lista basc Mikel Santiago torna a la seva amb La isla de las últimas voces, un thriller psicològic amb codis fantàstics que recorda al millor Stephen King per la trama inquietant, el ritme viu o els carismàtics personatges que hi apareixen.

Una vegada més Santiago ens transporta, amb la efectivitat que el caracteritza, a un indret aïllat i tempestuós, en aquest cas l’illa escocesa de St. Kilda, al mar del Nord. Uns militars en missió secreta que custodien una caixa d’origen desconegut pateixen un accident aeri. L’objecte és rescatat del mar per uns pescadors que el duen a l’illa amb la intenció d’apoderar-se del contingut. Però el que hi ha dins l’estranya caixa té els seus propis plans i només uns quants podran resistir l’influència malèfica que desprèn per tractar de destruir-la i sobreviure.

No cal cercar a La isla de las últimas voces grans explicacions ni un rerefons singular. Es tracta d’entreteniment en estat pur que enganxa i fa oblidar-se de tot a mesura que ens anem endinsant a les seves pàgines. En definitiva, una lectura força recomanable en els dies que corren accessible des d’eBiblio Catalunya.  

 

Disponible a eBiblio Catalunya

Recomanat per la Biblioteca Can Casacuberta