La força d'un destí

L’autor se centra en l’atzarosa vida d’en Jean León, exemple de superació i resiliència. Si en algun cas la vida és aventura, l’experiència del protagonista presenta tots els ingredients per a una novel·la. Del seu Santander natal a esdevenir propietari d’un famós local a Hollywood, freqüentat per a les estrelles als anys cinquanta. La seva passió per l’hostaleria el portarà a elaborar el seu propi vi. Comprarà terres al Penedès i les replantarà amb rabasses de la varietat, Cabernet Sauvignon, merlot i Chardonnay, aleshores desconegudes a la comarca.

 

 

 

Martí Gironell

Martí Gironell (1971, Besalú). Llicenciat en Filologia Anglesa i Periodisme per la UB i la UPF, és un dels autors catalans destacats en novel·la història amb una ambientació situada a Catalunya. Després de treballar a la ràdio com a periodista, va decidir dedicar-se a la seva passió, l’escriptura. L’any 2005 va publicar la seva primera novel·la, La ciutat dels somriures, i l’any 2018 va guanyar el premi Ramón Llull amb la seva obra La fuerza de un destino. Com a periodista, treballa als serveis informatius de Televisió de Catalunya i col·labora com a articulista als diaris El Periódico, El Punt Avui, la revista Sàpiens i el portal de literatura L’illa dels llibres.

"La força d'un destí" i un tast de fa dos mil anys

Dijous 21 de març, a les 18 h, al Museu de Badalona (Termes-Decumanus)

Conferència-tertúlia sobre l’obra La força d’un destí amb la presència de l’autor, Martí Gironell, i de l’historiador Joaquim Molina. Seguidament, i en el marc del decumanus de l’antiga Baetulo, us proposem un viatge sensorial a la Badalona romana, des de la qual s’exportaven vins a una part important de l’imperi. Com tastaven aquells vins? Amb l’ajuda de la Clara Forn, arqueòloga del Museu de Badalona i els amics de La Sargantana, ens atrevirem a reviure’l i reconstruir-lo i us convidem a un tast perquè jutgeu si els gustos han canviat gaire en els darrers dos mil anys.

Inscripcions

Presencialment, trucant a qualsevol biblioteca municipal de Badalona o enviant un correu electrònic a : badabiblios@gmail.com