Biblioteca Sant RocAhir dijous a la tarda, a la Biblioteca Sant Roc vam gaudir d’una trobada amb els micacos de Badalona, sabeu qui són? Són els Castellers de Badalona, la colla de la nostra ciutat que va venir a compartir amb nosaltres dos esdeveniments molt importants: presentar a la Biblioteca el disseny del Dimoni d’aquest any, que és molt especial perquè fa 75 anys, i donar el tret de sortida a les activitats d’Encén la metxa!

Ja fa 75 anys de la primera Cremada del Dimoni de la Badalona. L’any 1940, el dimoni construït per Francesc de Paula Giró i Jaume Ribó Arenas, amb l’ajut de Sadurní Castellsaguer, va ser el primer que es va cremar a l’esplanada de les excavacions, al centre de Badalona, i tenia un aspecte molt diferent a l’actual: jutgeu vosaltres!

Dimonis

A més d’aquest tribut al 75è aniversari de la Cremada del Dimoni, els Castellers van donar el tret de sortida a les activitats d’Encén la metxa: trobades amb les entitats de cultura popular, exposicions i tallers de jocs per conèixer la nostra tradició, d’on venen les Festes de Maig i els seus protagonistes: els Forjadors de la Festa, amb unes trobades de proximitat en les que la canalla participa de manera activa amb les entitats.

Ahir, molts nens i nenes de Sant Roc van aprendre a vestir-se de castellers i a fer un pilar!

Pilar

I després de gaudir d’aquesta experiència, reveladora per molts d’ells, encara queda temps per jugar participant en el taller de jocs i guanyar algun punt de llibre, i potser alguna tassa del 75 Dimoni!

Us hi apunteu? A les Festes de Maig, tots som protagonistes!

 

Calendari de trobades, exposicions i tallers de jocs