nau3 02Aquesta tarda, Diables Kapaoltis i Miquelets de Badalona, Colla Trabucaire,  a les 18 h al Centre Cultural l’Escorxador Nau-3

 

Per tercer any consecutiu, els Kapaoltis venen a la Nau 3 amb un espectacle pirotècnic, precedit en aquesta ocasió de la galejada dels Miquelets, Colla Trabucaire.

Després de corre per totes les biblioteques, la metxa arriba a la Nau 3, els Forjadors de la Festa han estat presents a totes les biblioteques i avui tanquem el recorregut a l’emblemàtic Centre Cultural l’Escorxador Nau 3.

 

A les 18 h

  • Xerrada sobre les Festes de Maig i el 75è aniversari de la Cremada del Dimoni
  • Conte Sant Anastasi i el Dimoni
  • Taller Els Jocs Forjadors de la Festa: per aprendre jugant amb: Domino Festa, Memoritza i Aquesta la saps?
  • Exposició que mostra gràficament qui són els Forjadors de la Festa, amb elements propis de les entitats que ens acompanyen: capgrossos de Kapaoltis.

A les 19 h

  • Espectacle de pirotècnia a l’exterior a la Nau 3 a càrrec de Diables Kapaoltis i els Miquelets de Badalona, Colla Trabucaire

 

Qui són els Diables Kapaoltis?

És una colla de diables que neix l’any 87 al barri de Llefià, en un moment en que les colles de foc proliferen a la ciutat, amb la voluntat de donar a conèixer la cultura del foc dins i fora del barri. Participen en múltiples correfocs i impulsen la creació de piromusicals i d’un grup compacte de percussió que fa moure l’esquelet a ritme de carretilla. Un gegant anomenat Gegant de Sant Antoni, set capgrossos i la bèstia de foc Dragaolti acaben de configurar la colla, juntament amb la colla infantil creada el curs 2005-2006. La roba que els identifica són els colors negre i vermell, colors de l’infern.

 

I els Miquelets de Badalona, Colla Trabucaire?

És la primera colla trabucaire de Badalona fundada per una colla d’amics un mes de maig de 2003. S’inspiraren en les antigues milícies catalanes que es formaven en moments de perill per defensar la població. L’activitat principal serà la de recrear els fets històrics on eren presents els Miquelets i donar-los a conèixer a la ciutat. Participen de forma activa en els diferents actes culturals que s’organitzen disparant trets a l’aire per manifestar l’alegria de la festa. El vestuari reprodueix el de l’època de la “Guerra gran” (1793-1795) però els colors han estat adaptats incorporant el blau del nostre mar i l’acarbassat del “micaco”.

 

La propera cita: el proper dissabte 2 de maig, a les 19 h, tindrà lloc la inauguració de Forjadors de la Festa. Mostra d’elements festius i d’entitats badalonines de cultura tradicional i popular catalana. A la planta baixa de la Casa de la Vila i sala d’exposicions d’El Refugi

* Aquesta activitat forma part del projecte Encén la metxa!