Tanit Plana

Durant tot el mes de febrer podreu gaudir a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto de l’exposició fotogràfica ‘Animal!‘ de Tanit Plana.

‘Animal!’ és una mostra literària i fotogràfica que versa sobre animals i que té un doble objectiu: per una banda, difondre texts de la literatura popular i tradicional i també de la culta a través de la mirada fotogràfica de l’artista Tanit Plana i, per l’altra, promoure l’exhibició de l’obra de grans artistes en el marc d’espais poc habituals com les biblioteques.

La mostra, produïda per Tantàgora amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, consta de 6 peces: 1 cartell de presentació i 5 cartells dedicats a cadascun dels animals. Les fotos de Tanit Plana es conjuguen amb breus apunts literaris, una acurada selecció literària que tracta del llop  (animal del pèl), l’àguila (animal de ploma), el tauró (animal d’aigua), el gripau (animal amfibi) i el drac (animal fantàstic).

L’artista Tanit Plana reinterpreta els textos amb les seves fotos. Aquesta creadora defuig els enquadraments tradicionals i busca constantment un punt de vista diferent, ja sigui per la utilització de lents gran angulars o l’ il·luminació artificial amb flaix. Gran amant de la texturització del color, opta per treballar una gamma natural amb volums i gradacions que contribueixen al dinamisme de la composició.  Ha estat premiada al Fotopress 2010 i Photoespaña 2012.

A banda de l’exposició, us oferim un amplia selecció bibliogràfica del fons de la biblioteca sobre animals, per a tots els gustos i edats! Què us sembla com ens ha quedat l’exposició?

 

'Animal!' de Tanit Plana