20180119_hora_conte_sitges.jpg_148511516

 

Del 18 al 21 doctubre a les biblioteques Llefià-Xavier Soto, Lloreda i Pomar

 

Aquest 2018 és l’Any Fabra, un any dedicat a commemorar la figura i l’obra de Pompeu Fabra en complir-se els 150 anys del naixement de lingüista i gramàtic català més il·lustre, i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana (substituïda per la nova Gramàtica de l’IEC l’any 2017).

 

A les biblioteques ho celebrem amb aquest espectacle inspirat en el mestre Fabra.

 

“La Carola viu en una casa plena de llibres que amaguen coses màgiques i inimaginables. Tota aquesta biblioteca és del seu pare; un home ben especial que és tot un savi i un gran mestre de les paraules: es diu Pompeu Fabra. El Mestre Fabra estima les paraules, les adorm, les riu i les somia; les pesca, les planta i les cull; les caça! Sí, és tot un caçador de paraules que s’ha proposat posar fil a l’agulla, fer neteja i ordenar-les com cal.”

Mestre Fabra, caçador de paraules és un espectacle per a tots els públics emmarcat en la commemoració del 150è aniversari del neixament de Pompeu Fabra i dels 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana (substituïda per la nova Gramàtica de l’IEC l’any 2017). El muntatge té una posada en escena planera i actual, amb especial atenció a la visualitat i la poètica. Una única actriu que interpreta i manipula objectes i titelles per apropar a tota la família el personatge de Pompeu Fabra, un personatge cabdal de la nostra llengua i cultura que acostuma a quedar especialment allunyat dels infants, però que pot ser un bon recurs per encetar una reflexió sobre la nostra història, la nostra llengua, la nostra cultura.

L’espectacle es basteix a partir de les diferents objectes que la Carola, la filla de Pompeu Fabra, es troba entre els llibres del seu pare. Com si es tractés d’un joc de la nena, a partir de cada objecte trobat en un llibre de la biblioteca s’obre un món poètic fascinant entorn del Mestre Fabra: la seva passió per les paraules, el seu treball incansable per recollir-les, les seves disputes amb mossèn Alcover, el seu projecte ordenador de la llengua o, també el seu exili a França.

Elaboració dels titelles: Bernat Soler i Mireia Pons. Confecció dels vestits: Núria Mañé. Assesorament científic: Josep Murgades (catedràtic de Filologia Catalana de la UB) i Neus Nogué (professora titular de Filologia de la UB).

Producció: Companyia Peus Grossos

Contractació biblioteques: Taleia Cultura, SL

 

Calendari de sessions:

Dijous 18 d’octubre, a les 17.30 h, a la Biblioteca Lloreda

Dimecres 7 de novembre, a les 18 h, a la Biblioteca Llefià

Dimecres 21 de novembre, a les 18 h, a la Biblioteca Pomar

  logo any fabra