Us presentem el rànquing dels documents més prestats del tercer trimestre de l’any 2015 a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona, agrupats per categories i públics.

“Victus”, d’Albert Sánchez Piñol, és, un cop més, la NOVEL·LA més prestada a la Xarxa. Les novel·les de María Dueñas, “Misión Olvido” i “La templanza”, ocupen el segon i tercer lloc respectivament.

Pel que fa a les NOVEL·LES JUVENILS, en primer lloc trobem “El Teorema Katherin”, de John Green; després “Lleial” de Veronica Roth i en tercer lloc la nova entrega de la sèrie Flanagan, la novel·la “Els bessons congelats” d’Andreu Martín.

Pel que fa als CÒMICS, els més sol·licitats són, de nou, “Death Note”, de Tsugumi Ohba, “20th Century Boys”, de Naoki Urawasa, i “I am a hero”, de Kengo Hanazawa.

Per primer cop incorporem al rànquing els títols més prestats en novel·la estrangera i en poesia:

Els títols més prestats en NOVEL·LA ESTRANGERA són, en primer lloc, “Funny girl” de Nick Hornby, seguit de “Something to tell you” de Hanif Kureishi i “Salmon fishing in the Yemen” de Paul Torday.

Pel que fa a la POESIA, s’imposa Joan Margarit amb les seves obres “Des d’on tornar a estimar”, en primer lloc, i “Estació de França”, en tercer. En segon lloc trobem “Antologia de poesia universal”.

En l’àmbit dels AUDIOVISUALS, s’imposa la primera temporada de “Juego de tronos”, i en segon i tercer lloc, les pel·lícules espanyoles “Ocho apellidos vascos”, d’Emilio Martínez-Lázaro, i “El niño” de Daniel Monzón.

Finalment, pel que fa als CD més prestats a les biblioteques trobem “Jocs de falda d’ara i de sempre” de Damaris Gelabert, “Big bang” dels Catarres, i “Shadows in the night” de Bob Dylan.

12195945_892918254134664_7980450500971070362_n