El Celler

Noah Gordon ens proposa un viatge en el temps, fins el segle XIX per seguir les peripècies d’un jove de família de viticultors humils que s’obre pas a la vida per aconseguir el seu propi celler. La trajectòria personal ens convida a aprofundir en el món del vi i les seves complexitats i en el rerefons històric de l’època; les guerres carlistes i l’assassinat del general Prim. 

 

 

Noah Gordon

Noah Gordon (1926, Massachussetts), llicenciat en Periodisme tot i que va estudiar medicina durant un anys. La seva trajectòria professional comença com a periodista i reporter a diferents publicacions com Worcester Telegram i el Boston Herald. Va ser també editor i articulista de diverses revistes mèdiques. L’any 1965 s’estrena amb la seva primera obra, El Rabino, a partir de la qual van començar a néixer novel·les que s’han convertit en autèntics best-sellers de la literatura a escala mundial. La seva obra més reconeguda és El Médico, una obra del 1986 que segueix vigent i que declara la influència que té l’autor en la majoria de les seves obres quant a drama històric i aspectes de la medicina.

L'alquimia del vi

Tertúlia sobre l’obra El celler de Noah Gordon, amb Joaquim Molina i Josep Coll. Visita a les vinyes de can Coll i tast de vins locals.

Al celler de can Coll s’elabora un vi molt especial amb una varietat excepcional: la pansa blanca o xarel·lo, la mare de tots els raïms blancs. Creix sense pressa als vessants del terme de Badalona i es transfigura en vi a les tines de la veïna Alella. De la mà dels enòlegs, els quals coneixen els secrets per a fer un bon licor, descobrirem com els brots de la rabassa arriben a convertir-se en els magnífics vins amb DO d’Alella.

Finalitzarem l’activitat amb un tast.

Inscripcions

Presencialment, trucant a qualsevol biblioteca municipal de Badalona o enviant un correu electrònic a : badabiblios@gmail.com