E-Film és un servei de la plataforma eBiblio Catalunya que posa a l’abast dels usuaris del Sistema de Lectura Pública de Catalunya 2.860 pel·lícules en línia. 

Per accedir al recurs només haureu d’introduir el codi del carnet d’usuari i la contrasenya, que per defecte és la vostra data de naixement amb vuit dígits (DDMMAAAA). 

Un cop dins, cerqueu a banda esquerra la pestanya Pel·lícules. Hi trobareu una sèrie de filtres per seleccionar. Aconsellem que ho feu amb cura, perquè un cop hagueu realitzat el préstec no podreu fer devolucions. Vol dir que la pel·lícula restarà al vostre compte 72 hores. Hi ha un màxim de 2 pel·lícules per carnet prestades simultàniament.

Desitgem que aquest recurs gratuït us alleugereixi més d’una tarda de confinament i us facilitem algunes recomanacions del seu fons per si són del vostre interès. Comencem pel gènere de la ciència-ficció

 

El congreso (2013)

Basada en un relat del mestre de la ciència-ficció Stanislaw Lew, presenta una trama força complexa sobre la creació de mons digitalitzats en la qual destaca l’atractivíssima Robin Wright, acompanyada per un grapat de secundaris fabulosos com Harvey Keitel, Paul Giamati i Danny Huston. Dirigida per l’autor de Vals con Bashir (que també trobareu a E-film), l’israelià Ari Folman, la pel·lícula destaca per incloure diverses animacions desbordants de fantasia que per sí mateixes mereixerien el visionat del film.

Disponible a E-film

 

 

Melancolía (2011)

La fi del món és inevitable i està a punt de succeir. Què faries? Potser no és la pel·lícula més indicada per aquestes dates, però no hi ha dubte que a nivell visual és suggestiva com poques. Lars von Trier ens torna a endinsar en el seu univers estètic i estilitzat per presentar-nos una història reflexiva on dues germanes, interpretades per Kirsten Dunst i Charlotte Gainsbourg, afrontaran de forma oposada la colisió imminent d’un altre planeta contra la Terra.    

Disponible a E-film

 

 

Las vidas posibles de Mr. Nobody (2009)

Aquesta és la típica pel·lícula que tothom que l’ha vist s’ha promés veure-la una altra vegada algun dia però mai ha tingut temps. Doncs ha arribat el moment, amics i amigues: totes aquelles coses que havíeu deixat ajornades tenen ara una possibilitat. És recomanable veure-ho així. Com també ho és aquest film, una història certament complexa, però amb una capacitat de fascinació difícilment superable. Qualsevol amant de la ciència-ficció us ho confirmaria. No us la perdeu.    

Disponible a E-film

 

 

La invasión de los ultracuerpos (1978)

Remake de la pel·lícula sobre invasions alienígenes per excel·lència, La invasión de los ladrones de cuerpos (1956), que també trobareu a E-film. Aborda el tema de la pèrdua de la identitat personal, molt associada al comunisme durant els anys 50 als Estats Units (recordem la tristament famosa caça de bruixes perpetrada per l’ominós senador Joseph MacCarthy). Protagonitzen el film Donald Sutherland i Brooke Adams com els dos funcionaris de sanitat que detecten l’angoniosa suplantació. Pels afeccionats del gènere l’escena on apareix, tant histèric com sempre, el gran Kevin MacCarthy, que incloem aquí a sota.

Disponible a E-film

 

 

Fahrenheit 451 (1966)

Quan els bombers es dediquen a cremar (llibres) en comptes d’apagar incendis vol dir que alguna cosa no va a l’hora. François Truffaut ens ho va explicar en aquesta adaptació de l’obra de Ray Bradbury, una de les distopies fonamentals del gènere (podeu trobar la novel·la a eBiblio Catalunya). Tot i que el temps ha passat factura a la pel·lícula notablement, la temàtica és d’allò més actual. Només hem de fer un cop d’ull al nostre voltant per adonar-nos que estem a un pas d’aquesta societat, uniforme i castrant, que denuncia el film.

Disponible a E-film