Activitat ajornada arran de l’epidèmia del coronavirus amb la finalitat de contribuir a la seva contenció. Més informació.
DIA INTERNACIONAL DE LES DONES:

El 8 de març és el dia internacional de les dones. La historiografia espanyola el vincula a la commemoració de l’incendi d’una fàbrica tèxtil de Nova York l’any 1857, segons unes fonts, i de 1908, segons d’altres. En aquest incendi, provocat pel propietari de la fàbrica, van morir les 129 treballadores que havien declarat vaga per les condicions de treball insuportables que patien.

Així, el dia 8 de març s’organitzen manifestacions, actes i activitats que lluiten a favor de la igualtat, tant en la societat com en el desenvolupament professional, i contra la violència que encara pateixen les dones pel simple fet de ser-ho.

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona s’uneix a aquesta lluita a través de les següents activitats:

La maleta de les dones: 4 de març a les 17.30 h. Biblioteca Pomar.

Una sessió de contes pensada per trencar mites sobre les dones. Contes on el paper del sexe femení és diferent als cànons clàssics. Trobarem nenes que no volen portar vestits roses, princeses que es tiren pets, tortugues que volen viure segons els seus desitjos i no els del seu marit… Contes moderns, per una societat més justa.

• Dones que fan història: 24 de març a les 17.30 h. Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

Presentació de la vida de dones de diverses èpoques, geografies i àmbits que han marcat fites importants punts d’inflexió (Cleopatra, Xunga Xing, Marie Curie, Frida Kahlo, Joana Raspall…) Es vol donar veu a les dones i conscienciar a la canalla que a la meitat de la població, malauradament, encara se la deixa de banda en molts relats.