Maria Teresa Soler i Valentí Soler a la Biblioteca de Canyadó

Maria Teresa Roca, vídua del pintor badaloní Josep Villaubí, donarà el quadre La Maria Assumpta era una nau badalonina a la Biblioteca el proper dijous 15 d’octubre a les 19.00h. L’acte anirà acompanyat d’unes paraules del poeta i assagista badaloní Valentí Soler.

Josep Villaubí i Pons (Badalona, 1929-2004) fou un pintor autodidacte. Al llarg de la seva vida, el seu estil passà per diverses etapes com l’impressionisme, l’abstracció geomètrica o el Pop-Art.

És coneguda la forta amistat que tenia amb el poeta Joan Argenté, mort recentment. Van compartir idees i visions semblants sobre l’art fins a tal punt que, el 1958, van fundar el Grup Rem juntament amb altres artistes i intel·lectuals. Aquest col·lectiu promovia les avantguardes enfront de l’academicisme que hi havia en aquell moment a la ciutat.

Per ressaltar aquesta amistat, al costat del quadre s’exposaran dos poemes:

El primer titulat Juntament amb el pintor Josep Villaubí, he après una estètica més o menys així, el va escriure l’Argenté sobre el pintor. Es pot trobar en el recull de poemes Obres poètiques : cicle, bicicle, tricicle i altres llibres.
El segon poema, titulat A Josep Villaubí i Joan Argenté, és de Coloma Lleal i tracta sobre l’estil artístic del poeta i el pintor.

Us hi esperem!

PD (16/10/2015): Ja podeu veure les fotos de l’acte.