Pel·lícula "Corazones de Acero"

Fury, coneguda a Espanya  com “Corazones de acero”, és una pel·lícula nord-americana de guerra que es centra a la Segona Guerra Mundial. Dirigida i escrita per David Ayer.

Protagonitzada per Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal i Michael Peña. Es va estrenar als cinemes d’Estats Units el 17 d’octubre de 2014.

La pel·lícula, ambientada durant el darrer mes de la Segona Guerra Mundial, a l’abril de 1945, ens explica com, mentre els aliats duen a terme el seu cop final a Europa, un valent sargent  de l’exercit dels EEUU a la 2a Divisió Cuirassada anomenat Don “Wardaddy” Collier (Brad Pitt) dirigeix un tanc Sherman M4A3E8 anomenat “Fury” i a la seva tripulació de 5 homes amb una mortal missió a les línies enemigues. La resta de la tripulació són un equip de veterans: el tirador Boyd “Biblia” Swan, el carregador Grady “Coon-Ass” Travis i el conductor Trini “Gordo” García. L’artiller auxiliar del tanc anomenat “Red” mor al camp de batalla i arriba com a suplent un jove mecanògraf de l’exèrcit, Norman Ellison, que no ha vist l’interior d’un tanc ni ha trepitjat un camp de batalla amb anterioritat.

La missió es va desenvolupant fins que el grup arriba a un encreuament crucial on el tanc queda paralitzat en trepitjar una mina antitanc. A més, s’apropa imminentment una columna d’uns tres cents soldats Waffen-SS d’infanteria. La tripulació  de Don decideix quedar-se i dur a terme la seva missió fins al final. Al final, només sobreviu en Norman, el mecanògraf, que es traslladat a una base segura mentre l’informen que la missió que han dut a terme ha estat heroica.

 

Disponible a les nostres biblioteques.

Recomanat per la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté