Roger Cònsul

Dijous 20 de març, a les 18 h, a la Biblioteca Lloreda

Contes de gegants

On el fil conductor és l’estima envers els gegants: es presenta Sir Arthur Donald Ruthmore, llicenciat en gegantologia per la universitat de Londres el 1855, un “Sir” d’armilla amb farbalans i barret de copa. Aquest personatge té més de150 anys, i pot ser tan vell perquè un dia va menjar roca del cim de la muntanya més alta, el dia que va conèixer els últims gegants. Primer explicarà la seva pròpia aventura i posteriorment algunes de les històries que aquells darrers gegants li van explicar. Una aventura trista, la de Sir Arthur. Però quines històries més fantàstiques, les dels gegants. (Estrenada l’any 2008).

Qui és el Roger?

És narrador oral, contacontes, director d’escena i dramaturg.

Es va llicenciar en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i sóc un Màster en estudis teatrals a la UAB i l’Institut del Teatre.

Va ser alumne de l’École intérnationale Jaques Lecoq i de l’escola de Philippe Gaulier, a Paris, però altres mestres que he tingut són Ricard Salvat, Marcello Magni, Eugenio Barba, Katherine Hunter, Lyndsay Kemp i Coralina Colom, Pere Planella.

Des del 2007 es va dedicar professionalment a la narració oral, i a la docència i direcció teatrals, i  va col·laborar amb Zitzània Teatre, al costat de Pere Planella. Ha publicat els estudis introductoris de Romeu i Julieta de W. Shakespeare en la versió de Miquel
Desclot; i Relats de mitologia (Herois i déus), de Ma. Àngels Anglada, sempre a Edicions Proa. És col·laborador de la revista Estudis Escènics, i darrerament ha estrenat Onze.Nou CATorze (1714), Trifulkes de la KatalanaTribu, És Teu? Els “contrapastorets” de la Seu de Pep Albanell, el Cabaret EspriuEls miracles de Santa Maria d’Àneu, de Pep Coll.

Roger Cònsul