Visita Sant Jeroni 1

El passat dissabte 7 de març, i com a cloenda del ‘Va de novel·la històrica. L’època de Pere el Gran’, vam poder gaudir d’una visita guiada al monestir de Sant Jeroni de la Murtra gràcies a la col·laboració del Museu de Badalona.

La visita guiada va ser a càrrec del medievalista Carles Díaz Martí, responsable de l’edició de ‘La primera crònica del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra (1413 – 1604) de Francesc Talet’. A més, vam poder comptar amb la presència de Joaquim Molina, el nostre ‘padrí’ en aquesta iniciativa.

Més de trenta persones vam poder gaudir d’un recorregut de dues hores en un entorn de repòs religiós incomparable. El monestir va pertànyer a l’orde dels jerònims i va ser fundat, el 1416, pel mercader barceloní Bertran Nicolau, sobre l’antiga casa de Ça Murtra. A partir d’aquesta casa es va construir l’església, les cel·les, el claustre, el refetor, la cuina i d’altres dependències monàstiques.

Visita Sant Jeroni 1

La visita ho va tenir tot per triomfar: un dia assolellat, càlid i amb una lluminositat excepcional; uns participants entusiasmats per la història i per la lectura; en Carles Díaz, un extraordinari especialista que ens va transportar al segle XV gràcies a les seves apassionades explicacions; la presència d’en Joaquim Molina, amb els seus comentaris i contrapunts.

 

 

En el següent enllaç trobareu una galeria fotogràfica en la que us podreu descarregar totes les imatges de la visita.

 

 

A continuació trobareu informació més detallada de les activitats prèvies a aquesta visita guiada:

 

 • Tertúlia literària presencial a la cripta de la Biblioteca Can Casacuberta. Voleu saber com va anar? En el següent enllaç podeu consultar una crònica de la tertúlia, en la que trobareu multitud de detalls sobre el llibre i el seu autor, a més de fotos i vídeos.  CRÒNICA TERTÚLIA

Durant la tertúlia vam poder gaudir d’una sèrie de diapositives que aprofundien en alguns
aspectes de la novel·la, del període històric i de la figura de Pere el Gran. Donat que per falta de temps no va ser possible visionar-la completament, us deixem el document sencer per a que el podeu consultar.

 

 • Fòrum virtual a la web de badabiblios.cat, amb la intervenció de Joaquim Molina. El debat va estar molt animat i els tertulians i tertulianes van mostrar un alt nivell en les seves intervencions. Voleu saber com es va desenvolupar? Aquí teniu un recull dels tres temes que es van tractar en el fòrum:

 

Tema 1: La rosa entre els llops


Tema 2: L’època de Pere el Gran

 

 

Tema 3: La figura de Pere el Gran


 

Si heu gaudit d’aquesta experiència, us oferim la possibilitat de formar part del nostre Club de lectura virtual, per rebre informació, tenir prioritat d’inscripció i possibilitat de fer propostes.

2 comentaris sobre “Cloenda ‘Va de novel·la històrica. L’època de Pere el Gran’: Visita guiada Monestir Sant Jeroni de la Murtra
 1. admin ha dit:

  Hola Montse,

  Arrossega el ratolí sobre la presentació de les fotos, veuràs que a la banda inferior dreta apareixerà un logo de ‘Piacasa’. Si el cliques, apareixerà un enllaç que diu ‘Album: Visita guiada a…’. Clica aquest enllaç i t’obrirà l’àlbum de fotos a Google+. Veuràs un altre enllaç que diu ‘Selecciona’. Clicant-lo, et seleccionarà totes les fotos de l’àlbum. Al fer això et sortirà una barra de color blau i veuràs una opció que diu ‘Més’. Clica-la i selecciona del menú l’opció ‘Baixa’. Et baixarà un arxiu comprimit amb totes les fotos.

  Si no te’n surts, no dubtis en tornar a preguntar!

 2. montse soler ha dit:

  com puc descarregar les fotos de la visita a sant jeroni de la murtra?