Vienna Bethooven WEBCapitals de la música
se’n va de vacances a Viena aquest mes d’agost per a recuperar una ciutat que ho ha estat tot pel món de la música, sobretot durant les últimes dècades del s. XVIII i i les primeres del XIX.

És l’època, compresa entre el període clàssic i el romàntic de la música clàssica, en què conflueixen a Viena els majors genis del seu temps: Haydn, Beethoven i Mozart. A ells els seguiran altres lluminàries com Schubert, Brahms o Mahler.

Repassarem a grans trets l’obra de tots ells. Cal tenir present que alguns d’aquests mestres són autors d’obres veritablement monumentals. Amb prou feines la nostra guia musical i la llista de l’Spotify (tot i ser de tres hores i mitja), pot gratar-ne la superfície.

Malgrat tot, hem tractat de realitzar una selecció introductòria que pugui ser d’interès tant pels afeccionats, com també pels que no escolten habitualment música clàssica, amb una tria d’intèrprets, directors i orquestres de renom, i un incís especial en la música netament vienesa.

Us invitem doncs a tancar els ulls i deixar-vos transportar fins els mítics  Musikverein, Konzerthaus o a l’Òpera de Viena i gaudir d’una simfonia o d’un vals de l’Strauss en un gran concert a Viena, Capital de la Música. I la propera entrega: Liverpool!


Nota: Totes les composicions de la llista es troben en enregistraments del fons musical de les Biblioteques de Badalona. Consulteu Taulell d’Informació per qualsevol dubte.

En edicions anteriors de Capitals de la música: