Capitals-de-la-musica-ORADe les aigües del Carib a les de la Mediterrània, amb una visita a una altra ciutat portuària: Orà, a Algèria. I si el mes passat veiem com a Kingston s’havia originat el reggae, aquesta vegada gaudirem del gènere nascut a Orà, el raï.

Començarem amb el record del cantant oranès Cheb Hasni, una de les víctimes de l’integrisme islàmic dins el colpejat món de la música algeriana, per tot seguit profunditzar en el raï, que de meitats dels 80 en endavant, va popularitzar-se amb l’entrada d’artistes de l’alçada del Khaled, el Rachid Taha o el Cheb Mami.

L’expansió pel Magreb i sobretot a França, a causa de la immigració rebuda des del nord d’Àfrica, seria imparable. Explorarem aquestes connexions, i farem també una panoràmica àmplia de la música popular algeriana.

La llista de distribució ens reserva una amplíssim recull de més de tres hores de duració, com sempre basat en la guia musical, amb un primer bloc dedicat a la música raï més genuïna, que continuarà amb una mirada necessària als grups francesos d’origen algerià, més alguns apunts dels millors artistes d’aquest país.

Esperem una vegada més atreure la vostra atenció i invitem tothom a participar amb suggerències i opinions. Ja ho sabeu, Capitals de la música. I la propera parada: San Francisco!

Nota: Totes les cançons de la llista es troben en enregistraments del fons musical de les Biblioteques de Badalona, excepte els temes 3, 4, 9, 10, 13, 17 i 18. Consulteu Taulell d’Informació per qualsevol dubte.

En edicions anteriors de Capitals de la música: