DetroitCapitals de la música retorna amb un especial dedicat a la incombustible ciutat de Detroit, a l’estat de Michigan, frontera amb el Canadà. L’adjectiu no és gratuït: és la seu de la indústria de l’automòbil nord-americana. Tanmateix, no corren bons temps per la Ciutat del Motor.

La crisi econòmica ha fet estralls. La població s’ha reduït a menys de la meitat en els darrers 50 anys per la pèrdua de llocs de treball, milers de cases han estat abandonades i la degradació urbana s’ha estès per àmplies zones de la localitat. El govern municipal es va declarar en fallida el 2013 i pel seu alt índex de delinqüència, la ciutat ha estat considerada durant 4 anys consecutius com la ciutat més perillosa dels Estats Units.

I tanmateix l’orgullosa Detroit s’aferra al seu extraordinari llegat musical per no perdre la identitat. No hi ha per menys. Des dels temps gloriosos de la discogràfica Motown allà pels anys 60, fins els més actuals DJs pioners del techno, passant per la gresca funk, la barbàrie prepunk, el rock i el rap més punyents o el folk i el pop de qualitat, Detroit ha destacat sempre per ser un dels feus més innovadors i valuosos de la cultura musical popular nord-americana. Però si fins i tot Madonna va créixer allí!

Així doncs us convidem en el nostre recorregut per la Motor City en un viatge que de ben segur no us decebrà. Feu un cop d’ull a la guia musical per descobrir els enregistraments que romanen a la col·lecció discogràfica de les Biblioteques de Badalona, i escolteu la nostra llista de distribució de gairebé quatre hores, amb una variada selecció dels millors artistes i temes que ha donat Detroit. I pel mes vinent: Chicago.

En edicions anteriors de Capitals de la música: