56-Chica6-coverSeguim en ruta i arribem per fi a la llegendària Ciutat del Vent, Sweet home Chicago per als milers i milers de persones que, a l’escapar de la misèria de llocs com el Delta del Mississipí o altres, van arribar en successives onades migratòries al llarg del temps cercant una nova llar.

I amb ells també arriba la seva música, que s’adapta i es transforma fins a establir les bases del blues elèctric, que a Chicago, gràcies a la inventiva i el talent de bluesmen com Big Bill Broonzy, Muddy Waters o Howlin’ Wolf, i la feina dels segells discogràfics que els hi donen suport, com la mítica Chess, o Alligator Records, assoleix la seva màxima expressió.

Des dels temps dels clubs de vodevil on Al Capone governava els baixos fons de la ciutat fins a l’actualitat, la música no ha perdut protagonisme a la Ciutat del Vent. A la guia musical veurem una panoràmica completa que inclou mencions a la prestigiosa Orquestra Simfònica de Chicago o a artistes dels més diversos estils, com el gran Curtis Mayfield, el cantant de rap Kannie West o la banda Wilco.A la llista de reproducció Spotify trobarem exponents de molts d’ells en una selecció de gairebé tres hores que com sempre esperem que us resulti d’interès.

Amb aquesta 10a entrega dedicada a Chicago, Capitals de la música s’encamina mica a mica cap a la seva recta final. Seran dotze capítols, pel que encara tindrem temps de ballar el mes vinent a… Rio de Janeiro!

En edicions anteriors de Capitals de la música: