Les Biblioteques de Badalona hem elaborat una guia de recursos adreçada a les persones que estan buscant feina. Podreu agafar-ne un exemplar en format paper a qualsevol de les biblioteques de la Xarxa.

Aquesta guia us pot ser d’utilitat perquè…:

  • Us dóna consells a l’hora d’elaborar un C.V., una carta de presentació o com afrontar una entrevista de selecció.
  • Un munt de recursos web que us ajudin en aquestes tasques o d’altres relacionats amb el món laboral.
  • Bibliografia i altres recursos sobre el món laboral que trobareu a les biblioteques.
  • On podeu adreçar-vos perquè us ajudin en aquest procés de cerca de feina.
  • Quins són els organismes oficials per a la cerca de feina i els serveis que ofereixen.
  • On podeu adreçar-vos per ampliar la vostra formació ocupacional.
  • On podeu estudiar en el cas de formació reglada per a adults.
  • Recursos per a l’emprenedoria; portals web de cerca de feina i consells per a la cerca de feina per internet i en general…


 

2304874364_cd78bd8073

El mercat laboral és cada vegada més competitiu i, per això, a l’hora de buscar feina és important que estigueu motivats i no defalliu, ja que pot ser una cerca llarga i costosa.

També heu de tenir present que en l’entorn laboral actual és important tenir capacitat de reciclar-se: és a dir, de formar-vos contínuament.
A més, heu d’estar al dia amb les Tecnologies de la Informació: navegació per internet, ús d’eines ofimàtiques i les xarxes socials 2.0.

 

111

A les Biblioteques podreu trobar bibliografia que us serveixi en la recerca de feina, temaris d’oposicions, tests psicotècnics, com fer un currículum vitae, com parlar en públic, coaching…

També disposeu d’ordinadors d’accés públic a internet amb ofimàtica on podreu navegar per internet i imprimir el que vulgueu.

A més, la Biblioteca Can Casacuberta disposa del centre d’interès “Món Laboral”.

 

A la guia de recursos trobareu dades de contacte dels organismes oficials per a la recerca de feina o per a la formació ocupacional a Badalona.

També on poder estudiar per obtenir titulacions de formació reglada.
 

Una opció que teniu és l’emprenadoria. Us diem on podeu adreçar-vos perquè us ajudin i quines adreces web podeu consultar al respecte.

 

SONY DSCUs donem una sèrie de consells de quines eines emprar per buscar feina per internet i també una relació de llocs web, desglossats per àmbits i intères.

També fem èmfasi en la necessitat d’arribar a l’anomenat “mercat ocult” a partir de la xarxa de contactes o networking que és fonamental que creeu.

 

Molta sort i Bona feina!