El bloc de la Xarxa

Tertúlies en pijama: Tres llibres que t’emportaries a una illa deserta

Los libros que me interesa escribir son los que hacen visible la ideología invisible, esa que tenemos naturalizada, las creencias, los valores que ya no nos cuestionamos.

                                                                    Marta Sanz

Doctora en Literatura Contemporània per l’Universitat Complutense de Madrid. És col·laboradora de diversos mitjans de comunicació, com El País o Público, a més d’escriure per a revistes culturals.

La carrera literària de Marta Sanz va començar quan es va matricular en un taller d’escriptura de l’Escola de Lletres de Madrid i va conèixer a l’editor Constantino Bértolo, qui va publicar les seves primeres novel·les a l’editorial Debat.

Ha rebut importants premis com Premio Herralde de novel·la (2015), Ojo Crítico de Narrativa (2001), el XI Premio Vargas Llosa de relats.

Ha publicat una quinzena de novel·les, entre elles Susana y los viejos, La lección de anatomía i Un buen detective no se casa jamás. I, quatre poemaris Perra mentirosa, Hardcore, Vintage y Cíngulo y estrella.

La seva darrera novel·la Pequeñas mujeres rojas tanca la trilogia del detectiu Arturo Zarco, disseccionant els relats sobre la memòria: una novel·la negra que perllonga la possibilitat de la novel·la política. Llegiu-la!

Dimecres dia 15 de juliol a les 19 h per Instagram Live del @Badabiblios

Tertúlies en pijama: Tres llibres que t’emportaries a una illa deserta

ALEJANDRO PALOMAS

Dijous parlarem de tres grans amors: una mare, un gos i un fill amb l’Alejandro. I, com sempre, ens fa molta il·lusió.

Qui és qui?

Alejandro Palomas (Barcelona, 1967) és llicenciat en Filologia Anglesa i màster en Poètica pel New College de Califòrnia. Ha compaginat les col·laboracions en el món del periodisme amb la poesia i la traducció d’autors importants. Com a novel·lista ha publicat, entre altres, El tiempo del corazónEl secret dels HoffmanEl tiempo que nos une, que li han merescut premis importants com el Nuevo Talento Fnac, el Premio Primavera i la posició de finalista del Premio de Novela Ciudad de Torrevieja. Premi Nadal 2018 per la seva última novel·la, Un amor (Destino), l’escriptor continua ara el camí que va iniciar el 2014 amb Una mare i dos anys després, amb Un gos. Després de l’exitosa novel·la Un fill Premio Nacional de Literatura Juvenil, l’any passat va publicar Un secreto, la seva segona novel·la juvenil. Llegiu-les!

La seva obra, portada al teatre i pròximament al cinema, ha estat traduïda a quinze llengües.

Podeu seguir l’autor a través de les seves xarxes socials:


@Palomas_Alejand
Facebook.com/PalomasAlejandro/

Dijous 9/07 a les 19.30 h a Instagram live del @Badabiblios

Tertúlies en pijama: Tres llibres que t’emportaries a una illa deserta

MARC ARTIGAU I ISABEL ROCATTI

Dijous a les 19 h a Instagram live del @badabiblios

«El teatre no pot desaparèixer mai perquè és l’únic art on la humanitat s’enfronta a sí mateixa»  Arthur Miller

Dijous parlarem de teatre i literatura amb un dramaturg i una actriu. I, qui sap què ens recomanaran. Potser, llegir teatre! O, no!

QUI ÉS QUI

Marc Artigau i Queralt (Barcelona1984). És llicenciat en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Com autor o director ha estrenat: Caïm i AbelCaixes (Premi Talúries de Teatre 2011 i accèssit al Premi Nacional Marqués de Bradomín 2011), Arbres, Aquellos días azulesUn mosquit petit Ushuaia (Premi Ciutat de Sagunt 2008 i Accèssit al Premi Nacional Marqués de Bradomín 2008). Com a dramaturg ha treballat amb Julio Manrique, Oriol Broggi, Àngel Llàcer i Manu Guix i Juan Carlos Martelentre d’altres. Alba (o el jardí de les delícies) va guanyar el Premi Quim Masó 2017.

Ha publicat les novel·les La Vigília (Premi Josep Pla 2019), Les paraules inútilsEls perseguidors de paraules (Ed. Estrella Polar), La cova dels dies (Ed. Fanbooks) i Un home cau Els coloms de la boqueria amb Jordi Basté. (Ed. Rosa dels Vents) i el llibre Les paraules inútils amb il·lustracions de Miguel Gallardo és una selecció́ dels millors contes de la seva col·laboració a l’emisora RAC 1.

En poesia, ha publicat Primers AuxilisEscuma negraVermella i Desterrats.

I, ara tenim entès que està assajant…. Li preguntarem dijous!

Isabel Rocatti (Burjassot1958) és una actriu i terapeuta gestalt. Titulada en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona. Des de l’any 1976 fins a dia d’avui no ha parat de treballar com actriu ja sigui en el teatre o el cinema. I com ella apunta és una “curiosa etapa”, perquè en aquest període històric, el teatre ha experimentat enfocs ben diferents que, ella, ha viscut en primera persona treballant en companyies com creació col·lectiva Petit Teatre de València, Els Joglars o La Fura dels Baus passant per la Compañia Nacional de Teatro Clásico.  Casa de nines, 20 anys després dirigida per Sílvia Munt és el seu darrer treball dalt dels escenaris.

Televisivament és més que coneguda pels seus papers de Victòria i Marcela a les sèries de TV3 Temps de Silenci i Ventdelplà, respectivament. Pel que fa al cinema, ha participat en diferents llargmetratges entre ells Tres días con la familia de la directora Mar Coll i Estiu 1993 de Carla Simón, entre altres!

I, dijous li preguntarem què té ara entre mans!

Reobertura de les biblioteques de Badalona

Aquest dimecres 10 de juny les Biblioteques de Lloreda i Pomar tornen a obrir portes.

Amb aquestes 2 biblioteques ja són 5 les obertes a la ciutat. Can Casacuberta romandrà tancada per obres de millora de la climatització.

Per retornar els documents que ara tens en préstec, s’ha allargat el termini fins al 31 de juliol. Així mateix, si tenies documents reservats tens temps de recollir-los fins al 22 de juny. 

La reobertura d’aquestes instal·lacions públiques es farà seguint tots els protocols sanitaris establerts per tal d’assegurar el benestar dels treballadors i els usuaris.

En aquesta fase inicial d’obertura de les biblioteques públiques els serveis estaran limitats. Només es podrà accedir al servei de préstec i el retorn de llibres serà exclusivament per les bústies de devolució externes dels edificis. L’accés a la biblioteca per consultes de fons, l’ús d’ordinadors, les taules per llegir i estudiar i la resta de serveis propis de la biblioteca seguiran tancats.

Per tal d’assegurar el benestar i la protecció de la salut dels treballadors i les persones usuàries, l’Ajuntament ha establert el següent protocol de prevenció i higiene per fer ús dels serveis de les biblioteques:

 • L’atenció es farà amb cita prèvia (per telèfon, per correu electrònic de cada biblioteca o per formulari via web). Només entrarà una persona per ser atesa i fins que no surti aquesta no entrarà la següent.
 • L’ús de mascareta és obligatori per fer el préstec.
 • S’aplicarà gel hidroalcohòlic per les mans als usuaris a l’entrada de la biblioteca.
 • El retorn de llibres es farà a través de les bústies de retorn situades a l’exterior dels equipaments. La bústia de retorn de la biblioteca Can Casacuberta també estarà disponible. Els llibres retornats es guardaran en quarantena i no tornaran a estar disponibles per préstec fins passats els 14 dies estipulats.
 • Els treballadors disposaran de l’equipament de protecció necessari i desenvoluparan la seva feina en torns per tal d’assegurar el compliment de les distàncies de seguretat i els diferents protocols sanitaris.

Horaris i contactes per demanar cita prèvia

Aquests són els horaris i els contactes per demanar cita prèvia a les biblioteques públiques:

 • Biblioteca Canyadó i Casagemes  – Joan Argenté. Oberta al públic de 10 a 14 h i de 16 a 20 hores. Telèfon de contacte: 934614789. Correu electrònic: b.badalona.ca@diba.cat
 • Biblioteca Llefià – Xavier Soto. Oberta al públic de 16 a 20 hores. Telèfon de contacte: 933832970. Correu electrònic: b.badalona.lle@diba.cat
 • Biblioteca Lloreda. Oberta al públic de 16 a 20 hores. Telèfon de contacte: 933873175. Correu electrònic: b.badalona.llo@diba.cat
 • Biblioteca Pomar. Oberta al públic de 16 a 20 hores. Telèfon de contacte: 933953507. Correu electrònic: b.badalona.p@diba.cat
 • Biblioteca Sant Roc. Oberta al públic de 16 a 20 hores. Telèfon de contacte: 934601257. Correu electrònic: b.badalona.sr@diba.cat

Des de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona us anirem informant puntualment, a través de les nostres xarxes socials i els canals habituals, de l’inici de les diverses fases, de les condicions d’ús i accés als serveis en cada moment, així com de possibles canvis que afectin el servei i activitats programades. 

L’hora del conte – “Ara us n’explicaré una” amb Teatre del Cordó

Dijous 25 de juny, a les 17 h en directe a Instagram Live @badabiblios

Tres propostes de contes curts per despertar la imaginació!

EL DRAC AMAT-XÚ: Basat en llegendes xineses sobre els dracs que fan ploure. Com una nena aconsegueix adormir un drac enfurismat només amb les seves dolces cançons. Elements màgics

WINNIE, LA BRUIXA: Conte de Valery Thomas. De com una bruixa i el seu gat solucionen els seus problemes domèstics. Joc de colors.

PIM PAM PUM POMA: Divertiment a partir del conte de Teresa Duran. Un conte actual amb els personatges dels contes de sempre. Papers de colors.

“El primer coneixement de la llengua escrita no ha trobat encara cap itinerari més ric, més acolorit i més atractiu que el d’un llibre de contes. Els contes són encara ara, “la primera matèria” per als primers col·loquis entre mare i fill. Les seves paraules tenen un sentit, un pes, un gruix inigualable, perquè han estat fixades, una per una, en un procés de creació col·lectiu, únic al món per la seva durada i complexitat. Des dels primeríssims anys de vida, el nen ha de tenir un instrument que l’ajudi a construir sòlides estructures a la seva fantasia, a reforçar la seva capacitat d’imaginació.”
Gianni Rodari

L’hora del conte – “Desmuntant Rodari”

Dijous 18 de juny a les 17 h, en directe a l’Instagram Live de Badabiblios a cárrec de Rah-mon Roma.

 

 

Desmuntar és desordenar, i és reordenar, reinterpretar, imaginar i fantasiejar. Poemes, filastrofes, cançons, respostes als perquès, contes… Una estona farcida de la creativitat, la fantasia i l’humor d’en Gianni Rodari.

G I A N N I R O D A R I
R O N D I N I A R A I G
G R A N D I I R O N I A
…juguem plegats?

Aquest 2020 és Anni Rodari, centenari del naixement de Gianni Rodari, que fou mestre, escriptor, pedagog, guionista, poeta i periodista italià.

És una de les figures més rellevants de la literatura. La seva obra, creativa i farcida d’humor, trenca els esquemes preestablerts i ajuda a reflexionar sense prejudicis tot provocant la formulació de noves preguntes.

Per a mes informació: Web de Rah-mon Roma

Tallers “minimúsics” a càrrec d’Albada Blay (0 a 3 anys)

Dimarts  9, 16, 23 i 30 de juny, de 17 a 17.35 h
En directe per l’Instagram Live de Badabiblios

 

 

 
Famílies que teniu nadons! Us presentem minimúsics:

Minimusics és un projecte d’educació musical innovador que té com a principal objectiu fomentar l’educació musical primerenca  en l’entorn familiar i escolar des d’una experiència directa, profunda i feliç.  A través del joc, la creativitat, l’espontaneïtat, la intuïció i l’afecte, es viu la música activament, implicant tot el cos i els sentits.

Per fer els tallers, haureu de tenir preparats i a mà els següents materials:

 • Pels dos primers dimarts, 9 i 16 de juny:
  • Tapes metàl·liques de pots (mínim dues)
  • Tubs de cartró, tipus paper de cuina (mínim 2)
  • 2 culleres o pals de fusta cuina
  • 1 Cassola o similar
  • 1 Coixí
  • 1 Potet de fer bombolles
 • Pels dos següents dimarts, 23 i 30:
  • Tubs de cartró, tipus paper de cuina (mínim 2)
  • Petxines (mínim 4)
  • 1 o dues pales de platja
  • 1 galleda de platja
  • 1 peixet de joguina, cartolina o cartró.
  • 1 Potet de fer bombolles

Animeu-vos a gaudir i fer gaudir als vostres fills i filles dels avantatges de la música. 

 

Tertúlies en pijama: Tres llibres que t’emportaries a una illa deserta

Qui és qui?

Màrius Alfambra (Badalona, 1991). Músic i creador del segell discogràfic Mediterrànima.

Després de 10 anys acompanyant a molts cantants com a guitarrista, Màrius Alfambra publica el seu primer treball discogràfic “Cants de resistència” (Mediterrànima Records, 2019) un projecte en solitari, amb només una guitarra acústica i veu.

Un format íntim on expressar les seves pròpies vivències, emocions i idees a través de cançons pròpies amb la influència d’artistes com Ben Harper, John Mayer, Sixto Rodriguez, Jack Johnson, entre d’altres.

L’artista,  fou premiat com a Millor solista en llengua catalana al Concurs de Música de Badalona 2020.

 

Podeu trobar-lo a :

Facebook: https://www.facebook.com/marius.alfambra
Twitter: https://twitter.com/Marius_Alfambra
Instagram: https://www.instagram.com/marius_alfambra/

 

Toni Benages i Gallard (Badalona, 1970). Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Dibuixant, pintor, il·lustrador, professor de còmic a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona. També és programador dels festivals Filmets Badalona Film Festival i director del Cryptshow Festival.

Com a dibuixant ha treballat amb diverses editorials, entre elles Males Herbes, on hi ha publicat els àlbums “Josep Palau i Fabre. La joia de viure” amb guió de Julià Guillamon, “Narcís Monturiol i les pedres de l’infern” (2017) amb guió de Sebastià Roig. El seu darrer treball és Llibre de caballeries” (2019) amb guió de Julià Guillamon de l’editorial Empúries.

Ha realitzat diferents exposicions de dibuix, còmic i pintura arreu de Catalunya, l’Estat Espanyol, Andorra, Rumania, Suïssa, França, Portugal…

Comissari de l’exposició d’originals de còmic “Rubén Pellejero, la cal·ligrafia de la llum” a la sala Espai Betúlia de Badalona.

Us convidem a entrar a la web d’aquest artista on hi trobareu tots els seus treballs:

https://www.benagespg.com/

I si voleu estar al dia del món del còmic no us perdeu els vídeos de recomanacions de Freaky confinat:

https://www.youtube.com/watch?v=StEcnrajWcE

 

Volem que vosaltres també participeu i ens feu arribar els tres títols que us emportaríeu a una illa deserta. Amb totes les propostes farem un rànquing d’ IMPRESCINDIBLES!

 

Us esperem el proper divendres 5 de juny a les 18.30 h a l’Instagram Live de @badabiblios

Demana cita prèvia a la teva biblioteca

Només es podrà accedir al servei de préstec i el retorn de llibres serà exclusivament per les bústies de devolució externes dels edificis. L’accés a la biblioteca per consultes de fons, l’ús d’ordinadors, les taules per llegir i estudiar i la resta de serveis propis de la biblioteca seguiran tancats.

Horaris i contactes per demanar cita prèvia

Aquests són els horaris i els contactes per demanar cita prèvia a les biblioteques públiques:

 

Biblioteca Canyadó i Casagemes  – Joan Argenté
Oberta al públic de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores
Telèfon de contacte: 934 614 789
Correu electrònic: b.badalona.ca@diba.cat 
Formulari per demanar cita prèvia     

 

Biblioteca Llefià – Xavier Soto
Oberta al públic de 16 a 20 hores
Telèfon de contacte: 933 832 970
Correu electrònic: b.badalona.lle@diba.cat
Formulari per demanar cita prèvia   

 

Biblioteca Lloreda  
Oberta al públic de 16 a 20 hores
Telèfon de contacte: 933 873 175
Correu electrònic: b.badalona.llo@diba.cat
Formulari per demanar cita prèvia   

 

Biblioteca Pomar
Oberta al públic de 16 a 20 hores
Telèfon de contacte: 933 953 507
Correu electrònic: b.badalona.p@diba.cat
Formulari per demanar cita prèvia   

 

Biblioteca Sant Roc
Oberta al públic de 16 a 20 hores
Telèfon de contacte: 934 601 257
Correu electrònic: b.badalona.sr@diba.cat
Formulari per demanar cita prèvia   

 

Tertúlies en pijama: tres llibres que t’emportaries a una illa deserta

 

Ens fa molta il·lusió, sí. Molta. Ho hem aconseguit, aquest divendres parlarem de literatura, cinema, editorials i el que calgui amb dos grans prescriptors de literatura: Guillem Terribas, alma màter de la Llibreria 22 de Girona Creu de Sant Jordi 2017 i Maria Bohigas filòloga i traductora, gerent del Club Editor i Premi Nacional de Cultura 2019.

Qui és qui?

Guillem Terribas (Salt, 1951). Llibreter, cinèfil, activista cultural, comunicador i pintor-dibuixant. Fundador, gerent i ànima de la  Llibreria 22 de Girona durant més de 35 anys. L’any 2017 va rebre la Creu de Sant Jordi pel seu incansable activisme cultural. Un any més tard, a la 36a edició de la Setmana del Llibre en Català rep el Premi Trajectòria. El cinema és una de les seves grans passions, no en va és el President del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona.

Col·labora en diferents mitjans de comunicació, entre ells El món a RAC 1  amb una secció sobre llibres.

L’any 2007 va publicar el  llibre de memòries “Demà serà un altre dia: aventures d’un llibreter  editat ARA Llibres. Deu anys més tard, publica el llibre “Alegra’m la vida” editat per Columna, una reivindicació del cinema com explicador d’històries i de coneixement. El 16 de març 2017 publica el llibre “L’avi de la Martina” de l’Editorial Cruïlla. El llibre, amb il·lustracions de Sandra de la Prada, és un conte per a mainada a partir de sis anys. El 28 d’agost 2019 publica La Martina va al cau amb il·lustracions d’Òscar Julve, editat per Estrella Polar.

I a més a més té un blog Demà serà un altre dia on parla de cinema, literatura, teatre i pintura. No us el perdeu!

http://demaseraunaltredia.blogspot.com/

 

Maria Bohigas i Sales (París, 1955). Editora, traductora i filòloga. L’any 2019 li fou atorgat el Premi Nacional de Cultura per la seva contribució a la literatura des del Club Editor, editorial que dirigeix des de 2005, creada pel seu avi, Joan Sales.

Club Editor ha rescatat obres mestres  i sovint oblidades de la literatura catalana com Blai Bonet, Aurora Bertrana, Joaquim-Amat Piniella a més d’incorporar autors internacionals com Alice Munro, Boris Vian, Pet Petterson i de reeditar textos inèdits Blanca Llum Vidal, Antonia Carré-Pons. Precisament, abans del confinament va sortir la segona novel·la d’Eva Baltasar “Boulder”, autora del aclamat “Permagel”.
I l’11 de juny surt el llibre “L’Any del Mico” de Patti Smith, on l’estrella del rock narra els viatges que fa durant tot un any, el 2016.

Ha traduït textos del francés al català com Els Miserables de Victor Hugo, Moderato Cantabile de Marguerite Duras entre altres; mentre que, al francès ha traduït Gloire incertaine de Joan Sales a quatre mans amb Bernard Lesfargues i Les Vaincus de Xavier Benguerel.

Ah, i us recomanem i molt que entreu al blog Cartes elèctriques del Club Editor, on s’hi parla de lectures i literatura.

http://clubeditor.blogspot.com/

 

I, acabarem amb les tres recomanacions que ens ha fet arribar Elvira Sastre. 

 

Volem que vosaltres també participeu i ens feu arribar els tres títols que us emportaríeu a una illa deserta. Amb totes les propostes farem un rànquing d’ IMPRESCINDIBLES!

 

22 maig a les 18.30 h per l’Instragram Live de @badabiblios