El bloc de la Xarxa

Tres llibres que t’emportaries a una illa deserta

Laia Pla

Any nou, vida nova. Lectures noves.

Tenim curiositat per saber què llegeixen les escultores. No sabem, si són tractats d’anatomia humana o d’art o vés a saber. Així que, hem convidat a l’escultora badalonina Laia Pla.

Les seves escultures destil·len delicadesa i ,alhora, misteri. I sobretot ens interpel·len. La indiferència no és una opció.

Ha participat en nombroses exposicions col·lectives a nivell nacional i europeu. I té una peça inclosa a la col·lecció permanent del Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona .

Entreu a la seva pàgina web i gaudiu del què veureu:

https://www.laiapla.net/es/esculturas.html

Us hi esperem!

Dimecres 20 de gener a les 19 h a través de l’Instagram Live de @Badabiblios

Tertúlia literària virtual

Per acabar l’any us convidem a participar a la nostra tertúlia literària amb l’escriptor Alejandro Palomas. Comentarem la seva novel·la Un amor guanyadora del Premi Nadal 2018.

Us esperem el proper dijous 17 de desembre a les 18.30 h a través d’Instagram Live de @Badabiblios.

No us ho perdeu!

Fem de casa un gran fanalet

Com cada any, les biblioteques municipals oferiran tota una sèrie de propostes per seguir la tradició de cridar als Reis i il·luminar-los el camí perquè arribin a totes les llars de Badalona. Tallers per engalanar les finestres i balscon, i per construir fanalets que els il·luminin el camí. Contes teatralitzats i amb música i narració d’antingues històries locals que remouen la tradició al voltant de l’esperada Nit de Reis.

Totes aquestes propostes es podran seguir en directe en el programa 360 de Televisió Badalona, cap a les 19.45 h, i en les xarxes socials de @Badabiblios i @Cultura, a les 18 h.

Seguiu-nos!

Taller Fem de casa un gran fanalet, a càrrec d’Anna Riera.

Dia 9 a TVB

Dia 14 i 21 a les xarxes socials

Taller Fem de la biblioteca un gran fanalet, a càrrec d’Anna Riera.

Dia 14 a TVB

Dia 15 a les xarxes socials

Taller El fanalet de Reis 2021, a càrrec d’Anna Riera

Dia 15 i 23 a TVB

Dia 16 i 24 a les xarxes socials

Conte La sopa de pedres (I part), amb la col·laboració de “La Dramàtica del Círcol”

Dia 16 a TVB

Dia 17 a les xarxes socials

Conte La sopa de pedres (II part), amb la col·laboració de “La Dramàtica del Círcol”

Dia 17 a TVB

Dia 18 a les xarxes socials

Taller Fem un fanalet plegat, a càrrec de Joan Sallas

Dia 21 a TVB

Dia 22 a les xarxes socials

Taller Decoració de Nadal amb materials reciclats, a càrrec de Joan Sallas

Dia 22 a TVB

Dia 23 a les xarxes socials

Conte El fanalet d’en Tasi (I part). Dimarts 29

Dia 28 a TVB

Dia 29 a les xarxes socials

Conte El fanalet d’en Tasi (II part). Dimecres 30

Dia 29 a TVB

Dia 30 a les xarxes socials

Crida als Reis.

Dilluns 4 de gener a TVB i a les xarxes socials.

Organització, idea original i coordinació: Ajuntament de Badalona/Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, en conveni amb Diputació de Barcelona, Soca-rel i A-plec

Hi col·labora: L’Obrador de la Riera

Club de lectura fàcil virtual

El CNL DE BADALONA I SANT ADRIÀ estrena un Club de Lectura Fàcil virtual, pensat per a les persones que vulguin practicar la lectura en català i millorar l’expressió oral.

Quin llibre es llegirà?
Contes de Canterbury (pots descarregar el llibre aquí ).

De què tracta el llibre?
Un grup de pelegrins va a Canterbury i en el viatge es troben a l’hostal del Tabard: allí l’hostaler els proposa que cadascú expliqui un conte i el que l’expliqui millor guanyarà un sopar.

El llibre és una adaptació a la lectura fàcil de la novel·la original escrita al segle XV per l’autor anglès Geoffrey Chaucer.

Per participar-hi, cal que t’inscriguis des de la pàgina web del CNL de Badalona i Sant Adrià (fins al 10 de desembre). Les places són limitades.

Inscriu-te aquí!

Formació en línia

Sabeu com accedir al vostre espai personal?, o com renovar un document en línia? Aquestes i d’altres preguntes les podreu consultar als nostres minis tutorials. Cada setmana publicarem un vídeo al nostre canal de YouTube i a les nostres xarxes socials, on us ensenyarem diferents accions que podeu fer a la Biblioteca Virtual, al catàleg Aladí o a les nostres APPs. Només necessitareu el carnet de biblioteques, que com ja sabeu, és totalment gratuït.

Amb aquestes petites píndoles formatives en línia podreu conèixer el funcionament de les vostres biblioteques de Badalona, quins serveis oferim, quines fonts d’informació teniu virtualment i com aplicar-les als vostres treballs acadèmics, quina informació hi ha sobre una temàtica específica, o com descarregar-vos llibres electrònics i audiollibres de préstec.

Així tindreu els coneixements i aptituds per desenvolupar-vos en els entorns d’aprenentatges, promovent les competències de l’alfabetització informacional. Us convertireu en usuaris totalment autònoms, però sempre ens tindreu al vostre costat per ajudar-vos en el que necessiteu.

Tres llibres que t’emportaries a una illa deserta

Tres llibres que t’emportaries a una illa deserta amb….

Pep Gatell

Poso la mà al foc que si et dic La Fura dels Baus el primer que et ve al cap és transgressió o experimentació. Dos conceptes que defineixen aquesta companyia teatral pionera en repensar i jugar el paper del públic i l’espai.

De tot això i més en parlarem amb en Pep Gatell, actor, director artístic de La Fura dels Baus i actualment president de la Fundació Èpica ubicada a Badalona.

Que comenci l’espectacle!

Dijous 10 de novembre a les 19h a través de l’Instagram Live de @Badabiblios

#FundacióÈpica #FuradelsBaus #Performance #Transgresió #Teatre #Creativitat #Badabiblios #Badalona #BibCanyadó #TertúliaTresLLibres

1920-2020 al mirall

Xerrada virtual: Barcelona moda

Núria Prades

Xerrada sobre la moda dels anys 20 amb Núria Pradas.

La història dels Magatzems Santa Eulàlia, un establiment barceloní emblemàtic, és un bon punt de partida per conèixer la història de la moda i de l’alta costura a Catalunya.

De la mà de l’escriptora Núria Pradas, autora de la novel·la “Somnis a mida”, farem un viatge pel món de la moda a casa nostra, que en la dècada dels anys 20 va viure el seu moment de màxima esplendor.
El recorregut inclourà nombrós material gràfic i una munió d’anècdotes, que l’autora va recopilar durant la fase de documentació de la seva novel·la.

Dimecres dia 9 de desembre a les 18 h a través de l’Instagram Live de @Badabiblios.

“El País del Silenci”

Aquesta tarda, a les 17.30 h, us expliquem un conte a l’Instagram Live de @badabiblios:


El País del Silenci, a càrrec de la Companyia Bufanuvols:

L’espectacle El País del Silenci és un conte pedagògic en el qual un pastor que viu a les muntanyes en un entorn silenciós, de pau i de vida en harmonia amb la natura, s’atansa a la vida urbana per donar fe del silenci i de la convivència i relació d’amistat que té amb els animals que viuen en el seu entorn. El pastor ens ensenyarà com arriba a parlar amb els animals a través del so i de la música que produeix amb instruments construïts amb canyes i fustes del bosc.

A l’espectacle s’hi ensenyen diferents instruments de la família de vent fusta (flautes barroques: sopranino, soprano, contralt i tenor; clarinet i saxòfon soprano), de corda (guitarra espanyola i acústica americana) i de percussió (xinxines, picarols, maraques, esquellot). També s’hi mostra el diapasó a través del joc d’escoltar el silenci i s’hi ensenya l’Himne de St. Joan de Guido d’Arezzo, que dóna nom a les notes de l’escala musical.


No hi falteu!

Atenció! Ampliem serveis

Des d’ahir 23 de novembre, a la tarda, els serveis de les biblioteques de Badalona s’han ampliat tenint en compte les últimes directrius marcades per la Generalitat de Catalunya.

Ara podeu demanar cita prèvia pel préstec de documents i per reservar un lloc per estudiar i també per utilitzar un ordinador d’Internet i + (exceptuant a la biblioteca de Pomar que, de moment, només ofereix els serveis de préstec i retorn de documents a la bústia).

Si heu de retornar algun document (llibre, pel·lícula i/o música) ho heu de fer mitjançant les bústies que trobareu a la façana de cada biblioteca. Aquest servei també és operatiu a la biblioteca Can Casacuberta que, tot i romandre tancada per obres, la seva bústia continua oberta les 24 hores del dia.

Disculpeu les molèsties que aquestes limitacions puguin oferir.

“La biblioteca personal” de Julià Guillamon

Avui, dilluns 23 de novembre, a les 18.30h, l’escripto Julià Guillamon (és autor det Les cuques, el còmic Llibre de cavalleries o Ciutat interrompuda, entre molts altres) ens explicarà què signifiquen i què han significat per a ell les #biblioteques.

Serà a l’Instagram Live de #badabiblios. No hi falteu!