El bloc de la Xarxa

Tancat temporalment

Les Biblioteques de la Xarxa Municipal de Badalona romandran tancades fins el 10 de gener per prevenció sanitària. La data de retorn dels documents prestats serà també a partir del 10 de gener.

Disculpeu les molèsties.

Horari de Nadal 2021

L’horari de la Xarxa Municipal de Biblioteques per aquest Nadal 2021 és:

El dia 24 de desembre les biblioteques obriran de 10 a 13 h.

Les biblioteques de districte romandran tancades del 27 al 31 de desembre. En aquestes dates estarà oberta la Biblioteca Canyadó Casagemes-Joan Argenté, del 27 al 30 de desembre de 16 a 20.30 h i divendres 31 de desembre de 10 a 13 h.

El 3 de gener estaran obertes totes les biblioteques de 16 a 20.30 h i el 4 de gener de 10 a 14 h (excepte Pomar, que no obre al matí) i de 16 a 20.30 h.

La vigília de Reis totes les biblioteques obriran de 10 a 13 h i el dia 7 de gener de 16 a 20.30 h.

La biblioteca Can Casacuberta romandrà tancada fins a nou avís. �

Tres llibres que t’emportaries a una illa deserta amb…

A la biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté tanquem l’any de la tertúlia Tres llibres que t’emportaries a una illa deserta amb…. Toni Puntí.

Fa temps que tenim curiositat per saber què llegeix en Toni Puntí, referent del periodisme cultural a casa nostra. Qui més qui menys ha seguit les seves cròniques culturals als informatius de TV3 o bé en el magazine cultural ‘Ànima’ del 33.

Si voleu saber quins tres llibres posaria a la maleta rumb a una illa deserta no us perdeu la tertúlia.

Dimecres 15 de desembre a les 17 h a través de l’Instagram Live de @Badabiblios

Us hi esperem!

I qui, què sóc, no ho veieu? Miralls i diàlegs amb la Felícia Fuster

Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté. Dijous 16 de desembre a les 18.30h                                                      

Activitat dins el programa Commemhora, del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Recital a dues veus per oferir una visió panoràmica de l’obra poètica de la poeta Felícia Fuster, en ple diàleg amb la poesia d’alguns autors internacionals de la seva generació (Joan Vinyoli, Idea Vilariño, I. Bachmann, Juan Gelman, A. Sexton) i de generacions més contemporànies (Concha Garcia, Letitia Ilea, Jaume Pont).
A càrrec de Mireia Vidal-Conte i Joan Duran.

Tastets de PastoretsPortem la tradició dels Pastorets a les biblioteques, amb la representació d’escenes de l’obra que tradicionalment es representa a El Círcol, a càrrec de La Dramàtica del Círcol.

  • 14 de desembre, a les 17.30 h, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes- Joan Argenté.
  • 15 de desembre, a les 18 h, a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto.

Espectacle familiar. Cal inscripció prèvia directament a les biblioteques. Infants acompanyats d’un adult.

Se sortejaran dues entrades dobles per a veure l’obra sencera al teatre del Circol durant cada representació.

Xerrada Patricia Highsmith

La reina del suspens, la màscara i el crimDijous 2 de desembre a les 18.30 h, a la Biblioteca Canyadó Casagemes-Joan Argenté

Ara que es compleixen cent anys del seu naixement, farem un repàs a la vida i obra de Patricia Highsmith, una de les escriptores més importants del gènere negre del segle XX. Coneguda pels seus thrillers psicològics, un dels temes més recurrents de la seva obra és la fascinació o els límits.

A càrrec d’Anna Villalonga, escriptora i crítica. Amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. Cal inscripció prèvia.

Activitat dins el cicle Commemhora 2021.

Demana cita al CAP i accedeix a La Meva Salut

  • Divendres 3 de desembre a les 17.30 h, a la Biblioteca Canyadó-Casagemes-Joan Argenté (2 hores).

Aprendrem a utilitzar eines de salut digital i hàbits saludables, com cercar informació o demanar hora al metge, gestionar la nostra informació a través dels serveis oferts per l’administració, i la cerca i instal·lació d’apps sobre salut.

És necessari portar el mòbil o tauleta i la targeta sanitària. Cal inscripció prèvia.

Connecta’t: Inicia’t en l’ús dels dispositius mòbils

Dimarts 14 de desembre, de 17 a 19h la biblioteca Llefià-Xavier Soto acull el taller d’alfabetització digital Connecta’t: Inicia’t en l’ús dels dispositius mòbils.
Es tracta d’un taller per aprendre conceptes bàsics i explorar les principals funcionalitats del teu mòbil o tauleta tàctil amb seguretat.
El taller ha estat especialment dissenyat en un format pràctic i pensat perquè els seus participants adquireixin coneixements que els seran útils en el context actual.
Cal inscripció prèvia a la biblioteca i portar el teu dispositiu mòbil al taller.
A càrrec de la Fundació Pere Tarrés. Més informació a:
b.badalona.lle@diba.cat; tel. 93 383 29 70

El taller forma part del Projecte d’alfabetització digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM), el qual pretén dotar les persones usuàries de les biblioteques de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) mitjançant tallers presencials i virtuals en format càpsula, realitzats per la Fundació Pere Tarrés i, basats en un itinerari establert en el mapa formatiu de competències bàsiques.

Bee-Bot: taller Bibliolab de robòtica educativa

El proper dimarts 30 de novembre, de 17:30 a 19h, la biblioteca Llefià-Xavier Soto acull un taller en noves tecnologies adreçat al públic infantil.

L’activitat, a càrrec d’Edukem-nos, es realitza amb el robot educatiu Bee-Bot. Es tracta d’un robot en forma d’abella amb el qual ens iniciarem en el món de la programació. I això ho farem a partir de contes, de les emocions, de les matemàtiques…
Contiguts del taller:
-Què és un robot?
– Reconeixement i ús del Bee-Bot
– Les seqüències per moure el robot
– Ens inventem un conte amb el Bee-Bot o anem a la recerca d’un tresor perdut.

L’activitat s’adreça a infants d’entre 5 a 7 anys.
Places limitades. Cal inscripció prèvia a b.badalona.lle@diba.cat; tel. 93 383 29 70

L’activitat forma part del programa Bibliolab de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) que desenvolupa i dóna suport a accions que tenen com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.

Sessió divulgativa entorn la salut mental

Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté — Dijous 4 de novembre a les 18.30 h.

Sessió divulgativa a càrrec de persones especialistes en la matèria que ens parlaran sobre salut mental. La sessió tindrà lloc via Teams i es podrà seguir en directe de manera virtual mitjançant aquesta plataforma de comunicació o a la sala d’actes de la nostra biblioteca.

A càrrec de Fundació Marató de TV3. Cal inscripció prèvia.