El bloc de la Xarxa

Tertúlia literària amb l’autor: Francesc Planas i Comes

Francesc Planas i Comes, a la biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenter

Llegir, en general, és un viatge en solitari a través de les paraules i la imaginació. Et convidem a endinsar-te per diferents gèneres literaris i posar-ho en comú amb altres amants de la lectura.

L’últim dijous de cada mes a la Biblioteca de Canyadó i Casagemes-Joan Argenté, la literatura és la protagonista a través de les Tertúlies Literàries, una proposta lectora que convida a descobrir autors i gèneres. Aquest mes de setembre dediquem la nostra tertúlia a un autor local, el badaloní Francesc Planas i Comes, que vindrà a comentar la seva novel·la El professor de Coïmbra.

Per participar en aquesta activitat cal inscripció prèvia.

Dijous, 26 de setembre, a les 18.30 hores

Exposicions: setembre – octubre 2019

A Badabiblios et proposem visitar les exposicions que, al llarg dels mesos de setembre i octubre, acolliran les biblioteques de Badalona. Et convidem a reflexionar sobre el món que ens envolta i com canviar-lo. També et presentem l’escriptora Montserrat Abelló i, als més menuts, Babar l’elefant, personatge infantil creat per l’escriptor i il·lustrador Jean de Brunhoff. T’hi esperem!

Laboratori de lectura: Departament d’insectes.

 

L’Odaer treballa al Departament d’insectes d’Allà on es dissenyen totes les coses. Fa un temps, van castigar-lo en aquest lloc fosc i trist. Aquí sembla impossible crear animals bonics. Totes les creacions del Departament són éssers petits, peluts, verinosos i llefiscosos.

Dijous 19 de setembre, a les 18 hores, a la biblioteca de Sant Roc.

Cal inscripció prèvia. Per a Infants de 4 a 12 anys.

 

Objectius didàctics:

  • Donar a conèixer el llibre El taller de les papallones.
  • Donar a conèixer àlbums il·lustrats, còmics i llibres de coneixements protagonitzats per insectes.
  • Posar-se en la pell d’un/a dissenyador/a.
  • Visualitzar la potencialitat de la lectura com a eina d’inspiració per a la creació.
  • Prendre consciència de la bellesa i la perfecció de tots els elements de la natura.

 

BiblioLabs: setembre – desembre 2019

Crea ǀ experimenta ǀ innova

BiblioLab et proposa ser el protagonista de la biblioteca. La Xarxa de Biblioteques Municipals de Badalona et convida a generar i compartir coneixement a partir de l’experimentació i la innovació en camps com la tecnologia, la ciència, l’art o la literatura.
Amb el Bibliolab, entre tots fabriquem coneixement d’una manera creativa.

Horari de setembre a la Xarxa de Biblioteques

Tot seguit us informem del l’horari de setembre a la Xarxa de Biblioteques de Badalona.

Joc de rol de prevenció a l’addicció a l’alcohol i el cànnabis a la biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté

Col·laboració de la biblioteca Canyadó i Casagemes amb l’Associació d’intervenció comunitària en drogues ASAUPAM

Dins del Programa de la Xarxa Municipal de biblioteques Biblioteca i Salut, s’ha encetat una col·laboració amb l’associació ASAUPAM per fer una proposta lúdica per a treballar amb els joves el tema de les addiccions seguint la metodologia pròpia del joc de rol: enfrontar-se a situacions des de les característiques pròpies dels diferents personatges. Durant la partida es proposen situacions relacionades amb la temàtica tractada perquè els jugadors experimentin el que pot passar o no a la vida real.


30 de setembre a les 17.30 h

Cal inscripció prèvia

Dirigit a joves a partir de 14 anys

Tarda de jocs

Cada dijous del mes de juliol la biblioteca Canyadó i Casagemes es converteix en un espai de foment de la lectura a través del joc i la diversió.

Tant per infants que s’estan iniciant a aquesta pràctica com pels d’edat més avançada, el joc ajudarà a estimular la seva ment incloent-los en el món de la lectura des de la creativitat i la curiositat.

És una activitat gratuïta dirigida a infants de 4 a 12 anys.

L’horari és de 17 a 20 h.

Per més informació:  934 61 47 89

Les tardes de jocs estan dins del programa “Estimem l’estiu” que podeu consultar fent clic aquí

Taller dimarts creatius

Cada dimarts del mes de juliol la biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté es converteix en un espai de creació i coneixement, on treballarem, mitjançant diferents tallers, la creació de treballs manuals.

 

L’horari serà de 17 a 20 h i està dirigida a infants de 4 a 12 anys.

És una activitat gratuïta.

Per més informació: 934 61 47 89

Aquesta activitat forma part del programa Estimem l’Estiu que podeu consultar fent clic aquí.

 

Horaris d’estiu a les biblioteques

La Xarxa Municipal de Biblioteques canvia el seu horari d’obertura al públic durant els mesos de juliol i agost.

 

 

 

A partir del dia 9 de juliol, l’Espai Betúlia i les biblioteques Can Casacuberta, Llefià-Xavier Soto i Sant Roc tancaran fins setembre per pal·liar les dificultats en la climatització d’aquests espais. Les biblioteques Canyadó i Casagemes-Joan Argenté, Lloreda i Pomar obriran de 9 a 14.30 hores i de 15.30 a 20.30 hores.

Durant el mes d’agost la Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté obrirà de 9.30 a 14.30 hores i de 15.30 a 20.30 hores.

Els usuaris amb reserves i/o préstec interbibliotecari de les biblioteques afectades seran avisats per telèfon i/o correu electrònic per tal que puguin recollir els documents en qualsevol de les altres biblioteques obertes.

Durant el mes d’agost només es podran recollir les reserves de documents i préstec interbibliotecari a la Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté.

Per a qualsevol aclariment podeu trucar a:
Biblioteca Canyadó i Casagemes–Joan Argenté: 93 461 47 89
Biblioteca Pomar: 93 395 35 07
Biblioteca Lloreda: 93 387 31 75

 

Cryptshow Festival: guia temàtica

El Cryptshow Festival ha tornat a Badalona per reivindicar un any més els valors artístics i culturals dels gèneres de terror, fantasia i ciència-ficció.

Durant els caps de setmana 28/29 juny i del 4 al 7 de juliol podreu assistir a les projeccions oficials dels curts que competeixen pel XIII Premi “Serra Circular”, altres projeccions fora de concurs, activitats, vermut literari, homenatges i molt més.   

Aquesta vegada s’ha escollit com a tema conductor els quaderns de bitàcola, un recurs originari de la marina mercant que ha permès reflectir en la literatura, el còmic i el cinema, a banda de fites, aventures i massacres, el viatge interior dels protagonistes, un seguit de testimonis íntims dels quals, altrament, no en tindríem notícia.

Han significat, doncs, un mecanisme d’introspecció, una catarsi per a capitans de vaixell, exploradors, científics, astronautes i advocats mentre vivien travessies marítimes amb el taüt d’un no viu a bord, missions interestel·lars a la recerca de nous mons o les darreres hores atrapats en un congost sense sortida.

Els quaderns de bitàcola, ja sigui en paper, cinta de vídeo, registre de veu o blog d’Internet, han arribat a nosaltres i, gràcies a aquesta guia, també a tots els usuaris de les biblioteques públiques.