El bloc de la Xarxa

Clubs de lectura

Llegir, en general, és un viatge en solitari a través de les paraules i la imaginació. Et convidem a endinsar-te pels diferents gèneres literaris i posar-ho en comú amb altres amants de la lectura.

Les biblioteques de Badalona tenen a disposició dels participants dels clubs els exemplars del llibre a comentar en unes sessions que compten amb un moderador/a.

Aquests són els grups de clubs de lectura on podeu participar. Recordeu que cal inscripció prèvia i que l’aforament és limitat.

Biblioteca Can Casacuberta

Darrer dimecres de cada mes (matí i tarda) i darrer dijous de cada mes (només tarda). L’activitat es realitzarà a l’Espai Betúlia. Els llibres ja es poden recollir a l’Espai Betúlia. Cal inscripció prèvia mitjançant correu electrònic: b.badalona.cc@diba.cat

Biblioteca de Canyadó i Casagemes-Joan Argenté

Darrer dijous de cada mes. Els llibres ja es poden recollir a la biblioteca. Cal inscripció prèvia. Telèfon de contacte: 934614789. Correu electrònic: b.badalona.ca@diba.cat Biblioteca

Llefià-Xavier Soto

Darrer dijous de cada mes. Pendent de lloc on realitzar l’activitat. Els llibres es poden recollir a la biblioteca. Cal inscripció prèvia. Telèfon de contacte: 933832970. Correu electrònic: b.badalona.lle@diba.cat

Biblioteca Lloreda

Tercer dijous de cada mes. L’activitat es farà a un lloc proper a la biblioteca. Els llibres ja es poden recollir a la biblioteca. Cal inscripció prèvia. Telèfon de contacte: 933873175. Correu electrònic: b.badalona.llo@diba.cat

Biblioteca Pomar

Darrer dimecres de cada mes. L’activitat es farà a un lloc proper a la biblioteca. Els llibres ja es poden recollir a la biblioteca. Cal inscripció prèvia. Telèfon de contacte: 933953507. Correu electrònic: b.badalona.p@diba.cat

Biblioteca Sant Roc

Tercer dilluns de cada mes. L’activitat es realitzarà a la biblioteca. Els llibres ja es poden recollir a la biblioteca. Cal inscripció prèvia. Telèfon de contacte: 934601257. Correu electrònic: b.badalona.sr@diba.catHora del conte amb titelles!

Dimarts 20 d’abril a les 17.30 h a la biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté.

Farem una incursió a la Badalona medieval i coneixerem el corsari Catxidiable, que atemoreix petits i grans.

A càrrec de la Companyia Teatral Màgic Empenta.
Adreçat a infants a partir de 4 anys. Cal inscripció prèvia.
Aforament limitat. Els infants hauran d’anar acompanyats d’un adult.

IX Revetlla de Sant Jordi

El 22 d’abril, torna la festa de la lectura, els lectors i les biblioteques.

Les biblioteques tornaran a celebrar l’arribada de la diada dels llibres i les roses amb la Revetlla de Sant Jordi: una programació especial que festeja i exalta els amants de la lectura, els llibres i també de les biblioteques.

  • Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argentè: La divertida llegenda de Sant Jordi, a càrrec de Cia. Veus Veus, a les 17.30 h.
  • Biblioteca Llefià – Xavier Soto: Somiacaixes, a càrrec de Cia. Anna Roca, a les 18 h.
  • Biblioteca Lloreda: La llegenda de Sant Jordi, a càrrec de la Cia. Xip Xap, a les 17.30 h.
  • Biblioteca Pomar:  La batalla de Santa Jordina, a càrrec de la Cia. Albert Estengre, a les 17.30 h.
  • Biblioteca Sant Roc: Sant Jordi, la princesa, la rosa i el drac, a càrrec de la Cia. Bufanúvols a les 18 h.        

L’Hora del conte

Els contes de les biblioteques es troben desitjosos d’omplir-vos les orelles de nou amb les seves històries. I és per això que a les sales infantils les hores del conte seran les activitats destacades al mes d’abril.

Recordeu que per venir a gaudir d’aquesta activitat, l’infant sempre haurà d’anar acompanyat d’un adult responsable. Els contes estan pensats per a infants a partir de 4 anys i caldrà inscripció prèvia (i confirmació per part de la biblioteca de la vostra plaça), ja que l’aforament és limitat.

  • Biblioteca Canyadó i Casagemes–Joan Argenté: Cada dimarts a les 17.30 h.
  • Biblioteca Llefià – Xavier Soto: Cada dimecres a les 18 h.
  • Biblioteca Lloreda: Cada dijous a les 17.30 h.
  • Biblioteca Pomar: Alguns dimecres a les 17.30 h.
  • Biblioteca Sant Roc: Els dimecres cada dues setmanes a les 18 h.

Tornen les activitats en viu a les Biblioteques!

Hores del conte, Clubs de lectura, Bibliolabs, Biblioteca i Salut, Laboratoris de lectura, Nascuts per Llegir… Les biblioteques de Badalona recuperem la nostra programació d’activitats en viu i en directe.
Les biblioteques som, sobretot, espais de trobada, espais oberts a la comunitat, el lloc on la ciutadania es troba per compartir cultura i aprenentatges. Les activitats in situ són, des de sempre, part del nostre ADN.
Durant aquest temps us hem acompanyat amb les nostres activitats on-line: els clubs de lectura per Zoom o Tellfy, Tertúlies en altres llengües, hores del conte i tallers des del nostre canal de Youtube, entrevistes amb autors per instagram life…,

Ara, per fi, ens tornem a retrobar a les nostres biblioteques, adaptats a la nova normalitat, amb les mesures higièniques necessàries per gaudir de la cultura amb total tranquil·litat i seguretat.
Recordeu que per participar en les activitats necessitareu fer la inscripció i rebre la confirmació de la mateixa a la vostra biblioteca.
Benvinguts/des de nou!

Comencen les passejades guiades per descobrir el Parc de la Serralada de Marina

Les passejades estan guiades per experts coneixedors del territori i, entre les diverses sortides programades aquest 2021, se n’ofereixen sobre amfibis, aus migratòries, bolets, papallones diürnes o una passejada entre vinyes. També es proposen visites a la vall de Betlem amb Sant Jeroni de la Murtra i Conreu Sereny i a la vall de la cartoixa de Montalegre i diverses observacions nocturnes. Les passejades guiades són gratuïtes i estan adreçades al públic general i familiar. Per participar-hi, cal reservar prèviament i actuar d’acord amb les mesures de contenció davant la COVID-19.

Concurs de Fotografia del Parc de la Serralada de Marina

Un any més, s’ha convocat el Concurs de Fotografia del Parc de la Serralada de Marina que, enguany, arriba a la vuitena edició. El tema de concurs és el Parc i hi ha tres categories (Flora i/o fauna, Patrimoni històric i cultural i Paisatge i/o activitat humana) amb premis per un valor total de 600 euros. El termini per enviar imatges finalitza el 5 de juny.

Horaris Biblioteques de BadalonaServeis que ofereixen les biblioteques (és aconsellable demanar cita prèvia):

Consulta a sala: podreu entrar i consultar el fons

Préstec de documents

Sala d’estudi

Ús d’ordinadors Internet i +

L’Hora dels petits

Tots els dijous a la tarda teniu una hora del conte o un nou taller de manualitats per fer en un pim-pam i passar-ho la mar de bé en família.

Hora del taller online

Dijous 4 de març a les 17.30 h  
Taller: Fem un pin de feltre

A càrrec personal de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona
A partir de 4 anys.
A youtube de Badabiblios


Hora del conte online
Dijous 11 de març a les 17.30 h  
Faula: La cigala i la formiga
 (Especial 400 anys del naixement de Jean La Fontaine)

A càrrec de personal de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona
A partir de 4 anys.
A youtube de Badabiblios


Hora del taller online
Dijous 18 de març a les 17.30 h  
Taller: Fem un 3 en línia

A càrrec del Museu de Badalona
A partir de 4 anys.
A youtube de Badabiblios


Hora del conte online
Dijous 25 de març a les 17.30 h  
Conte de seguretat viària: On anem, amb atenció

A càrrec de Paula i Javier D’Angelo
A partir de 4 anys.
A youtube de Badabiblios


Lletres i Vins. “Biblioteques amb DO”

‘Biblioteques amb DO’ és un projecte de dinamització cultural a les biblioteques públiques de Catalunya que pren com a punt de partida la cultura del vi.

Amb les DO vinícoles catalanes com a metàfora, es pretén posar de manifest que cada biblioteca és diferent en la mesura que ho és el territori en què s’ubica, perquè s’adapten i canvien en funció del seu entorn per poder oferir uns serveis més ajustats a les necessitats de cada lloc i de més qualitat.

Biblioteques amb DO és un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració dels diversos agents culturals i del món del vi.

La primera edició de ‘Biblioteques amb DO es va celebrar el 2013 amb 25 biblioteques participants, i el 2021 assoleix la 9a edició.


Decumanus. Museu de Badalona

Dijous 18 de març a les 18.30 h
Vinyes entre vitrines: el món del vi en les col·leccions d’art dels museus catalans.
A càrrec de l’historiador de l’art Oriol Gasulla i la conservadora del Museu
Municipal de Badalona Clara Forn.
Cal inscripció prèvia: badabiblios@gmail.com

Presentació/xerrada per descobrir el patrimoni català de temàtica del vi. Conduït per una historiadora de l’art i un conservador del museu com a convidat. Amb acompanyament de tast de vi i presentació de vi amb DO. Activitat adreçada a públic adult.


Sala d’actes. Espai Betúlia

Dijous 25 de març a les 18.30 h
Tertúlia amb l’autor: Joaquim Molina
Tast d’estrelles
Cal inscripció prèvia: badabiblios@gmail.com

Sinopsi: Una dona amb prou força i determinació per muntar un imperi del cava. Uns secrets familiars que emmetzinaran una família.

En col·laboració amb: