1

Badalona com a excusa : 12 Opinions de patrimoni, arquitectura i ciutat és un interessant llibre de l’arquitecte Pere Casajoana que ha arribat recentment a les biblioteques de Badalona i que us recomanem per a conèixer millor la nostra ciutat.

Al llibre s’exposen diferents opinions d’experts que intenten situar edificis i espais urbans representatius de la ciutat de Badalona, en el context històric de la cultura catalana de la seva època, des d’una perspectiva patrimonial, arquitectònica i urbana.

El Sr Casajoana fa una dotzena de reflexions sobre l’urbanisme i patrimoni de la ciutat, i aquestes reflexions van acompanyades d’introduccions dels professionals més prestigiosos arquitectes i historiadors catalans. És una obra que permet una visió àmplia i de conjunt sobre l’arquitectura badalonina, a partir de l’evolució des de Dalt la Vila fins al desenvolupament de la nova façana marítima.

Al llibre es descriuen edificis com la Torre Vella de Dalt la Vila, l’edifici de la Casa de la Vila, el de les monges franciscanes, el casino Pio Mir i l’antiga fàbrica de la Llauna, a més del Parc del Turó d’en Seriol, la plaça de l’Amistat o el port.

Consulteu la disponibilitat de l’obra a les biblioteques a través del Catàleg en línia Aladí.

També us recomanem la lectura de la interessant entrevista que el Diari Punt-Avui va fer al Sr Casajoana l’any passat:
http://www.elpuntavui.cat/territori/article/6-urbanisme/889906-explicant-badalona.html