e733d7b622bd25e8057f6cae8ad127d0

Aquesta tarda, a les 18 h, rebrem la Colla de geganters de Badalona a la Biblioteca Pomar, i vénen amb contes, gegantons i capgrossos.

La Colla de geganters de Badalona cuida i fa ballar els gegants de la ciutat des del 15 d’agost de 1986, i són una colla de joves provinents de l’Esbart Sant Jordi. Des d’aleshores han anat recuperant totes les figures festives que havien trepitjat els carrers de Badalona al llarg de la història: n’Anastasi i na Maria són els gegants més emblemàtics de la ciutat i els seus més de 150 anys els fan uns dels més antics de Catalunya, en Ferrer de Gualbes i n’Elionor de Sant Climent, en Jeroni i na Badamar, en Ripal i na Brunel·la de Mar i amb la construcció de la Dimonieta i el Follet per als geganters més menuts. Tots ells passegen i ballen cada any al Badagegant i al Faldilles Enlaire! en el marc de les Festes de Maig de Badalona.

Voleu saber com s’ho fan per portar i cuidar els gegants i capgrossos de la ciutat?

Voleu provar de fer-ho? Us esperem aquesta tarda a la biblioteca!

I el proper divendres 17, a les 18 h tindrem el taller de Jocs Forjadors de la Festa, per saber-nes més sobre el món geganter, les Festes de Maig, el Dimoni de Badalona que enguany fa 75 anys de la Cremada, i totes les entitats de cultura popular badalonina que participen a les Festes. No hi falteu que té sorpreses!

 

Aquesta activitat forma part del projecte Encén la metxa!.

Consulteu el programa d’activitats d’aquest any aquí: Continuen les trobades, els tallers i els jocs!