Bèsties correfoc 23

Aquesta tarda, a les 18 h, Badalona Bèsties de Foc protagonitzarà la primera trobada Va de foc i bèsties de l’activitat Coneguem els Forjadors de la Festa.

De que va la trobada?

Parlarem de les Festes de Maig i del 75è aniversari de la Cremada del Dimoni.

L’entitat explicarà el seu conte El Senyor Ferrer i els tres dragolins.

Podreu gaudir d’una exposició que mostra gràficament qui són els Forjadors de la Festa, amb elements propis de l’entitat que ens acompanya: podreu veure vestuari de Badalona Bèsties de Foc i els dragolins Xarop, Pomada i Xeringueta.

 

Qui és Badalona Bèsties de Foc?

És la colla que va impulsar “El més petit de tots” que és la primera experiència documentada d’una bèstia de foc a la ciutat. Després van construir el Drac Trempat, que va donar nom per primer cop a la colla i que es va estrenar a les Festes de Maig de Badalona l’any 1983. Als anys 90, van néixer la Trempada i  en Baldufa i, el 2002, la colla adopta un nou nom: Badalona Bèsties de Foc. És aleshores quan els dragolins Xarop, Pomada i Xeringueta fan créixer aquesta gran família, de la qual també formarà part l’antic Drac de Can Sofre. Més tard neix Sa Senyoria Dom Fumera de Pavillard, drac de Badalona, i en Ferregot,  per fer gaudir els més joves.

 

La propera cita marca el final de la metxa!: dimarts 28, a les 18 h viurem el foc al Centre Cultural l’Escorxador Nau 3, amb els Diables Kapaoltis i els Miquelets Colla Trabucaire.

* Les trobades Va de Festes de Maig, Va de dimonis, Va de foc i bèsties, Va de castells i altres elements festius i Va de gegants, formen part de l’activitat Coneguem els Forjadors de la Festa, i pretenen acostar la canalla a la cultura popular badalonina: a les Festes de Maig i als seus protagonistes, els Forjadors de la Festa.

Aquesta activitat forma part del projecte Encén la metxa!