Fitxa d'autor

eugenio asensio solaz 235 x 314Eugenio Asensio Solaz va néixer a Badalona l’any 1961. Va cursar els seus estudis primaris als Maristas de Badalona i va estudiar Batxillerat a l’ Institut Albéniz, on ja es va despertar el seu interès per la literatura.
Les arts escèniques és l’altra gran passió i l”any 1978 començà a formar part del teatre amateur badaloní. Un any després, el 1979 ingressà en la Facultat de Filologia per estudiar en la branca d’Hispàniques.

En 1987 entra a treballar com a tècnic en el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Badalona dedicant-se sobretot a la programació teatral per a la ciutat. Al mateix temps, col·labora com a actor i director en diferents concursos del circuit habitual.

En 1988 és contractat per la “Università degli studi di Genova” com a lector d’espanyol però l’estiu d’aquest mateix any aprova les oposicions per a professor de secundària a Barcelona, activitat que desenvolupa encara avui dia, i fixà de nou la seva residència a Badalona.

Ha publicat relats i ha participat en algunes obres de teatre. Ha col·laborat al costat d’altres dramaturgs en diferents esdeveniments organitzats per la AAT (Associació d’Autors de Teatre), com a Teatre contra la guerra (De Bagdad al cel), en el XIV Saló Internacional del Llibre teatral Balconing, o en els actes del dia mundial de la lluita contra la sida Tinc sida!. També va participar en el volum commemoratiu: Genova per noi, amb autors com Antonio Tabucchi, o el premi nobel de literatura, Czeslaw Milosz. Va guanyar el Premi Internacional Casa de Teatre (RD) l’any 2001 i el FATEX l’any 2005.

Entrevista Badabiblios a Eugenio Asensio 

 

Obra publicada:

El sueño de los leones, 1993

Las zonas frías del sol

Tiza, 2014

Per saber quines podeu trobar a les nostres biblioteques, cliqueu aquí

 

Enllaços:

Eugenio Asensio Solaz