Banner Jordi Coca

 

El dimecres 30 de novembre a les 19 h, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté, tindrem dos convidats a la tertúlia literària. Conversarem sobre La transguessió, la puresa i la llibertat amb l’escriptor Jordi Coca, guanyador del Premi BBVA Sant Joan 2009 amb la novel·la  La nit de les papallones (el llibre que llegiran els nostres tertulians el novembre), i la psicòloga Núria Beitia, psicòloga i magistrada en Estudis de les Dones a Duoda (UB).

S’emmarca dins el cicle de converses Avui també és Sant Joan. La literatura eina de valors que té lloc a diverses biblioteques catalanes. Escriptors guardonats amb el Premi BBVA Sant Joan i experts prenen de referència cada una de les obres guardonades en els darrers cinc anys per tractar valors i emocions universals. Organitzat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA, amb la col·laboració d’Edicions 62.

PD (01/12/2016): Ja podeu veure les fotos de l’acte.

Sobre l’autor

Jordi Coca (Barcelona, 1947) va començar la seva carrera d’escriptor l’any 1971 amb l’obra Un d’aquells estius (Els Lluïsos). D’aleshores ençà ha conreat el gènere novel·lístic i també l’assaig sobre temes teatrals i literaris. És autor, entre d’altres, de Mal de lluna (1988), La japonesa (1992), Louise. Un conte sobre la felicitat (1993), Paisatges de Hopper (1995), Dies meravellosos (1996), La faula dels ocells grecs (1997), L’Emperador (1997), Sota la pols (2000), Lena (2002), Cara d’àngel (2004), Sorres blanques (2006) i La noia del ball (2007). Al llarg de tots aquests anys, Jordi Coca ha obtingut nombrosos premis, entre els quals cal comptar els prestigiosos Premi Nacional de la Crítica i el Premi Ramon Muntaner de Literatura Juvenil. Les seves obres han estat traduïdes al castellà, francès, a l’italià i a l’anglès.

Consulteu l’obra disponible de Jordi Coca a la Xarxa de Biblioteques.

 

Sobre l’obra La nit de les papallones

Genial, Portada del libre "La nit de les papallones" de Jordi Cocaagosarada, intuïtiva i vital, la Carla se sent autènticament lliure en la Barcelona grisa i cansada dels primers anys setanta. Descoberta per un obscur periodista, aviat trobarem la Carla regnant en el locals de moda: Panam’s, Bocaccio, Lord Black, Jazz Colon, o bé perduda al Drugstore. Però la nit té laberints temptadors, i darrere aquesta noia bella, suggerent i pertorbadora, s’amaga una dona immensament vulnerable, que en el fons tan sols vol gaudir de la vida amb plenitud.

Escrita com un homenatge a l’striper Christa Leem, Jordi Coca s’endinsa en els anys de la predemocràcia i fa un retrat esplèndid, crític i lúcid, d’una època marcada per les ànsies de trobar nous camins de llibertat. Però, com tants altres miratges d’aquell temps, al capdavall la Carla no haurà estat gaire més que una il·lusió, una fugaç i intensa papallona de la nit.

 

Sobre la psicòloga

Núria Beitia, psicòlogaNúria Beitia (Barcelona, 1962). Psicòloga i magistrada en Estudis de les Dones a Duoda (Centre de Recerca en Estudis de les Dones de la Universitat de Barcelona) des de l’any 1999, s’encarrega del Màster en Estudis de la Diferencia Sexual de la Universitat de Barcelona. Des de fa més de 15 anys ha creat i impartit diversos tallers, entre d’altres: taller de sexualitat femenina Contacto con tacto o el taller De dona a dona.  Ha escrit diversos articles sobre salut, sexualitat, criança i política.

Consulteu l’obra disponible de Núria Beitia a la Xarxa de Biblioteques.