Sant Jordi a Sant Roc Banner 1

 Els dijous 13 i 20 de juliol, a partir de les 18 h, a la plaça Camarón

Taller de cultura popular a càrrec de Jaume Díaz, president de l’Esbart Sant Jordi i membre de COENBACU (Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Popular i Tradicional Catalana).

Un taller on els infants podran picar bastons i fer balls, enfaixar-se com un casteller o un portador de gegants, portar capgrossos i convertir-se durant una estona en un autèntic portador d’elements festius.

El taller s’acompanyarà d’un conte i jocs sobre el món casteller:

El llibre més alt delscastells banner sense titolConte El llibre més alt dels castells a càrrec de Susi Carnero.

Catalunya és un país de castells.  A molts pobles i ciutats hi podem trobar una colla castellera formada per gent de totes les edats que assaja i perfecciona les seves torres humanes. Hem triat els elements més característics d’aquesta tradició per explicar-los als més petits: en què consisteix fer pinya, per què sonen les gralles i els timbals, com és que cada colla du la camisa d’’un color diferent, quina importància té el dia de Sant Fèlix o quina és la funció de l’enxaneta. Amb aquest conte els nens i nenes aprendran una mica més sobre aquest fascinant món dels castells i els castellers i, qui sap, potser s’engrescaran a apuntar-se a alguna colla!”

Després del conte, hi haurà jocs per aprendre a construir castells. No us ho perdeu!

Emmarcat en les activitats del programa d’intervenció comunitària intercultural-ICI Sant Roc.