Conferència-tertúlia sobre l’obra “La força d’un destí” amb el seu autor, Martí Gironell i l’historiador Joaquim Molina. Seguidament, i en el marc de les Termes-Decumanus de l’antiga, Baetulo, us proposem un viatge amb els sentits a la Baetulo romana, des de la qual s’exportaven vins a una part important de l’imperi. Com tastaven aquells vins? Amb l’ajuda dels experts, com la Clara Forn, arqueòloga del Museu de Badalona i els amics de La Sargantana, us proposem un tast de vins del territori amb reminiscències a elaboracions romanes. Podreu jutjar si han canviat molt els gustos en els darrers dos mil anys.

És una activitat que forma part del cicle Va de Novel·la Històrica 2019 – Badalona, segles de tradició vinícola amagada


La força d’un destí

Termes romanes i decumanus

Al subsòl del Museu s’hi conserven 3.400 m2 de restes de la ciutat romana de Baetulo, un conjunt excepcional tant per la seva extensió com per l’espectacularitat d’alguns elements i la seva innovadora museografia. Es poden veure les termes i seguir un itinerari pels principals carrers de Baetulo, propers al fòrum. El conjunt mostra la ciutat i la vida quotidiana dels seus habitants a l’època de màxima esplendor, en temps de l’emperador August (27 aC-14 dC), tot i que també hi ha restes d’algunes edificacions posteriors.

La Sargantana Cooperativa

La Sargantana és un restaurant i centre cultural amb valors de sostenibilitat i compromís social. Fa uns anys, va impulsar un projecte de plantació de vinyes amb 1.000 ceps inicials entorn del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, que s’espera que doni la seva primera anyada el 2020.

Dijous 21 de març. a les 18 h, al Museu de Badalona (Termes-Decumanus).

Hi participa:


museudebadalona logo


lasargantana cooperativa

Hi col·labora:

Inst.Letres Catl

Pàgina principal