kingstonAquest maig Capitals de la música es trasllada al Carib per conèixer Kingston, capital de la petita però cèlebre illa de Jamaica, una urbs populosa i singular, on els contrastos entre els hotels de luxe, els bancs i botigues de les àrees residencials, i les míseres condicions de vida dels guetos, estan a l’ordre del dia.  És en aquests últims però, on arrela la veritable cultura jamaicana, que ha trobat en la música un mitjà d’expressió essencial.

Així doncs, per aquest especial desfilaran els rude boys i els rastes, Marcus Garvey i Haile Selassie, ganja, estudis incendiats, espiritualitat i revolució, molt reggae, ska i per sobre de tot, la figura del Bob Marley, per sempre present en el cor de milions d’afeccionats a una música i a una forma de vida que, per la força amb què es va manifestar, ha estat capaç de travessar fronteres i ser reconeguda arreu del món.

I molta atenció a la llista de reproducció de l’Spotify, que per l’ocasió recopila més de dues hores i mitja de música absolutament meravellosa, que inclou moltes de les grans figures del reggae de tots els temps: Lee Perry, Peter Tosh, Desmond Dekker, Alton Ellis, Dennis Brown, Toots & The Maytals, Bob Marley & The Wailers i molts més.

No ho dubteu més, deixeu-vos seduir per les Capitals de la música i no us en penedireu. I pel proper mes: Orà.

Nota: Totes les cançons de la llista es troben en enregistraments del fons musical de les Biblioteques de Badalona, tot i que en algun cas no es tracta de l’enregistrament que apareix a la llista. Consulteu Taulell d’Informació en cas de dubte.

En edicions anteriors de Capitals de la música: