Activitat ajornada arran de l’epidèmia del coronavirus amb la finalitat de contribuir a la seva contenció. Més informació.

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona i l’Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona organitzen un seguit d’activitats de febrer a juny en el marc del 90 aniversari del quetx Ciutat Badalona (1929-2019), embarcació clàssica del Port de Badalona.

Les activitats es concreten en una exposició de les fotografies realitzades per la Penya Fotogràfica de Badalona sobre el quetx que rotarà per les biblioteques Llefià-Xavier Soto, Can Casacuberta, Sant Roc i Canyadó , tertúlies literàries a partir del llibre “Rodamons de la mar”, de Clare Allcard, i els «contes a la voreta del mar» a l’espai Hora del conte de totes les biblioteques.

L’Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona és l’entitat de persones voluntàries impulsada el 2011 des de Marina de Badalona a partir de la que es promou aquest acostament al mar des de diferents graus d’implicació, com la formació de tripulació voluntària, com a protagonistes del manteniment menor, amb projectes de reconstrucció d’elements patrimonials i amb l’impuls del grup musical Cantaquetx.

Exposició fotogràfica dels 90 anys del Quetx
L’Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona i l’Agrupació Penya Fotogràfica de Badalona han col·laborat en la producció d’una exposició que es podrà veure vàries de les biblioteques de Badalona.

Club de lectura i presentació de llibre
En els clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques de Badalona, llegirem i compartirem la lectura del llibre “Rodamons de la mar: les aventures de Clare i Edward Allcard a bord del seu veler Johanne Regina abans de convertir-se en el Ciutat de Badalona” de l’autora Clare Allcard ; traducció de Josep Estruch Traité.

Hora del conte: contes de la voreta del mar, de Piruleta Conte

Una proposta de l’hora del conte divertida i diferent: contes dividits en petites històries, amb un fil conductor comú que és el mar. Són contes teatralitzats, dos d’ells realitzats amb titelles i tots ells narrats en primera persona pels protagonistes.