null

Una de les actrius més populars del segle XX va ser sense dubtes Audry Hepburn, la seva fràgil bellesa i elegància va seduir a Hollywood de tal manera que sense el seu rostre i preséncia , al cinema li mancaria un dels seus icones.
Nascuda a Brusel.les un 4 de maig de 1929, Fou la filla única d’una aristòcrata d’origen holandès, la baronessa Ella van Heemstra i d’un anglès, Joseph Victor Anthony Ruston, que treballava per una casa important d’assegurances, la qual cosa l’obligava a canviar sovint de residència per raons de feina.

L´any 1935 els seus pares es van separar i Hepburn va ser enviada a un internat a Anglaterra.
El període de la Segona Guerra Mundial, va ser força difícil per Hepburn, que va arribar a patir de malnutrició, i es va refugiar sovint en el dibuix. Això no li va pas impedir d’estudiar la dansa, per la qual tenia molt bones predisposicions, i a partir de l’any 1944 va començar a participar en diversos espectacles com a ballarina.

Després de la guerra, va seguir estudiant la dansa a Anglaterra i va actuar en diverses obres teatrals musicals. Gràcies a la seva figura alta i prima també va introduir-se en el món de la moda.

El 1953 va ser la protagonista de la pel·lícula de William Wyler Vacances a Roma, una comèdia romàntica co-protagonitzada per Gregory Peck. El film, que explica la història d’amor entre una princesa europea i un periodista nord-americà, fou tot un èxit: Hepburn obtingué nombrosos premis, entre els quals el seu únic Oscar, i esdevingué una nova icona de Hollywood.

La seva elegància i aparença distingida fou molt ben aprofitada en comèdies romàntiques com Sabrina (1954), una de les seves pel·lícules més conegudes, Cara d’Àngel (1956) o Ariane (1957).

Els anys 60 serien igualment prolífics per Audrey Hepburn, on intervingué en títols emblemàtics com Esmorzar amb diamants(1961), Charada (1963), My Fair Lady (1964), Com robar un milió i mig de dòlars (1966) o Sola en l’obscuritat (1967). Actuà al costat d’actors tan importants com Burt Lancaster, Cary Grant, Humphrey Bogart, Gary Cooper, Fred Astaire o Rex Harrison i de joves talents com George Peppard i Albert Finney. Va estar nominada als Oscars cinc vegades i va obtenir nombrosos altres guardons.

Amb la seva mort , el 20 de gener de 1993 amb només 63 anys,, va morir la actriu, però va néixer el mite, un mite que ens acompanya en el dia a dia y les marques es barallen per que Audry Hepburn sigui el seu cap visible .

A les nostres biblioteques trobareu el següent material